Marega, Otavio, Tovan (Foto: AFP, Reuters)
Marega, Otavio, Tovan (Foto: AFP, Reuters)

Milan i Sevilja ostaju bez planiranih besplatnih pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 11:35

Otavio, Marega i Tovan sve bliži ostancima u svojim klubovima

Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa primorala je fudbalske klubove da budu još snalažljiviji na pijaci. Iz tog razloga svi klubovi tragaju za jeftinim, još bolje besplatnim pojačanjima, za koje nije potrebno izdvojiti novac za obeštećenje. Međutim, u takvim okolnostima i konkurencija postaje sve veća.

Tako se uoči predstojećeg letnjeg prelaznog roka stvorilo malo rivalstvo Milana i Sevilje za potpis dvojice fudbalera, Florijana Tovana i Otavija, i kako se kraj sezone približava i jedni i drugi sve su dalji od njihovih "autograma". U slučaju francuskog krila, Milan je dugo vodio u trci, Paolo Maldini je navodno obavio nekoliko razgovora sa fudbalerom Marselja, ali se situacija promenila nedavno, otkako su Pablo Longorija i Horhe Sampaoli zauzeli pozicije direktora, odnosno trenera u francuskom klubu. Marselj je krenuo u novu ofanzivu ponudivši Tovanu četvorogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni, a 28-godišnji fudbaler navodno ne bi imao ništa protiv ostanka na Velodromu.

Izabrane vesti

-----------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

-----------------

U Otaviovom slučaju situacija je vrlo slična. Italijanski mediji su juče pisali da su Rosoneri već dogovorili sa Brazilcem ugovor do 2025. godine vredan 3.000.000 evra po sezoni (Sevilja nije bila u mogućnosti da ponudi toliko), ali se situacija već danas izmenila. Kako piše italijanski novinar Nikolo Skira, agent Portovog fudbalera tražio je 5.000.000 evra za potpis, što je ohladilo zainteresovane timove, među njima i Romu. Štaviše, Porto je sada u poodmaklim pregovorima sa Otaviom o produžetku na pet sezona, što je potvrdio i predsednik portugalskog kluba Pinto da Kosta.

Poslednji u nizu je još jedan fudbaler Porta, Musa Marega, mada je za njega interesovanje pokazao jedino andaluski klub. Međutim, Da Kosta ističe da Zmajevi već uveliko rade na njegovom ostanku.

"Iskazali smo interesovanje za nastavak saradnje, čekamo da njegov predstavnik dođe u Porto, jer je imao poteškoća u kretanju zbog pandemije. Nema roka, čim dođe pregovaraćemo", istakao je Pinto.

Moraće izgleda Sevilja i Milan na drugom mestu da pronađu pojačanja.


tagovi

Florijan TovanOtavioMusa MaregaSeviljaMilanletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara