Foto: AFP
Foto: AFP

Milan je Interu u ruke predao suvo zlato: Hakanov fudbal života, šampion peške kroz Salerno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.12.21. | 22:36

Šampion Italije više nego ubedljiv protiv novog prvoligaša - 5:0

Navijača Milana ga nikada nisu previše voleli, a ljubav Rosonera prema Hakanu Čalhanogluu postepeno je nestajala svakim odbijanjem turskog fudbalera da produži ugovor sa milanskim klubom. Nisu pristalice Milana previše ni žalile zbog njegovog odlaska iako je otišao u redove najvećeg rivala, tešili su se kako je Braim Dijaz dovoljno kvalitetan da ga odmeni, kako se njegov gubitak da nadomestiti.

Činjenica je pak da je Milan Interu u ruke bez centa novčane nadoknade predao suvo zlato, igrača koji bi u šampionskoj trci mogao da donese prevagu u korist aktuelnog prvaka. I ne radi se samo o subjektivnom utisku, u prilog turskog kreativca govore i brojke. Hakan igra fudbal karijere. Dugo su ga na Đuzepe Meaci čekali, nakon prvenca u uvodnom kolu protiv Đenove – upisao tada i asistenciju – Čalhanoglu je dugo postio, na narednih osam prvenstvenih utakmica nijednom nije tresao protivničke mreže, ali otkako je 7. novembra ranio bivši klub (pogodio sa bele tačke) – u Derbiju dela Madonina, Turčin je – nezaustavljiv!

Izabrane vesti

Na samo jednoj od poslednjih sedam utakmica u Seriji A (protiv Specije) nije učestvao kod postizanja gola. Milanu i Veneciji je spakovao po gol, a protiv Napolija, Rome i Kaljarija je uz svaki pogodak pridodao i po asistenciju. Večeras na gostovanju Salernitani pak "samo" dve asistencije i uloga arhitekte u demoliranju novog prvoligaša – 5:0 (2:0).

Dakle, u poslednjih osam prvenstvenih utakmica pet golova i četiri asistencije, odnosno šest pogodaka i sedam uspešnih dodavanja za gol od starta Serije A. U Milanu to baš i nije bio slučaj, ali ko ga pamti iz Leverkuzena i posebno Hamburga zna da je svaki Hakanov prekid pola gola. Ove godine iznova potvrđuje tu tezu, pošto je pet od njegovih sedam ovosezonskih asistencija stiglo upravo prilikom prekida. U Salernu je zavrnuo kiflu iz kornera i na ivici peterca pogodio Ivana Perišića, da bi početkom drugog dela pokazao izuzetan osećaj i iz prvog dodira kao na tacni poslužio Aleksisa Sančeza u akciji koju je sam i začeo sa svoje polovine.

Simonea Inzagija bez ikakve sumnje može da raduje i pogodak Čileanca, posebno što je stigao u danima kada se Aleksis povezuje sa bivšim klubom Barselonom. Raduje i sve bolja forma Denzela Damfrisa, Holanđanin je sredinom prvog poluvremena zakucao loptu pod prečku za svoj drugi gol u poslednje tri ligaške utakmice, a konstantnim ubacivanjima po desnom boku i učestvovanjem u najvećem broju Interovih napada najavio je da bi, ako ništa drugo, mogao da bude slabija verzija Ašrafa Hakimija, igrača čiji odlazak bi trebalo da nadomesti.

Optimizam budi i buđenje Roberta Galjardinija, italijanski vezista sve bolje koristi svoje prilike, te je i on po ulasku sa klupe nagrađen golom u finišu meča. Lautaro Martinez je za razliku od bivšeg veziste Atalante međutim konstanta, dvadesetak minuta na terenu bilo mu je dovoljno da i na četvrtoj uzastopnoj utakmici lupi recku i 11. prvenstvenim golom se uključi u trku za nagradu Kapokanonijere.

Konstanta je već duže vreme i broj Interovih primljenih golova, po treći put u istoriji Serije A Inter je vezao pet pobeda sa sačuvanom mrežom, a na isto toliko uzastopnih mečeva Salernitana nije uspela da osvoji ni bod, te će gotovo izvesno sledeće sezone ponovo igrati u Seriji B. Doduše, kako Klaudio Lotito nikako ne uspeva da joj pronađe kupca, nije isključeno da će morati da krene sa dna, iz amaterskih voda. U tom rangu bila je i večerašnja partija Granate.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Đenova 3:1 (1:0)

/Pedro 36, Ačerbi 75, Zakanji 81 - Melegoni 86/

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)

/Perišić 11, Damfris 33, Sančez 52, Martinez 77, Galjardini 87/

Subota

15.00: (1,70) Atalanta (3,90) Roma (5,50)

18.00: (4,10) Bolonja (3,50) Juventus (2,00)

20.45: (2,95) Kaljari (3,25) Udineze (2,60)

Nedelja

12.30: (1,95) Fjorentina (3,70) Sasuolo (4,10)

15.00: (2,80) Specija (3,50) Empoli (2,60)

18.00: (1,90) Sampdorija (3,60) Venecija (4,40)

18.00: (2,30) Torino (3,40) Verona (3,35)

20.45: (2,40) Milan (3,40) Napoli (3,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hakan ČalhanogluSerija AInterSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara