Lois Openda (©AFP)
Lois Openda (©AFP)

Milan kreće u rekonstrukciju napada: Openda i Kamada prvi na spisku

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 16:39

Na radaru i Skamaka, Arnautović, Morata...

Mimo očekivanja Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona, ali i dalje je neizvesno hoće li ga biti tamo i naredne - dobre su šanse da hoće - a od toga će najviše zavisiti budžet kluba za letnji prelazni rok. Neće se sigurno Rosoneri razbacivati novcem, ali je jasno da im sledi rekonstrukcija tima. Posebno u napadu, koji nije isti kada je Rafael Leao zdrav i kada ga nema na terenu zbog povrede, a od igrača zaduženih za golove samo je još 36-godišnji Olivije Žiru imao solidan učinak sa 11 golova u Seriji A i još pet u Ligi šampiona.

Francuz će, za razliku od Zlatana Ibrahimovića, biti tu i u sledećoj takmičarskoj godini, ali u septembru puni 37 godina i moraće klub da mu pronađe pomoć. Bolje rečeno - naslednika.

Izabrane vesti

Po pisanju Gazete, prvo ime na spisku želja je Lansov Lois Openda. Mladi Belgijanac, rođen februara 2000, je sa 19 golova u 36 mečeva pomogao ekipi da se nađe na drugom mestu francuskog prvenstva i doveo je na korak do direktnog plasmana u Ligu šampiona (dva kola pre kraja Lans ima pet bodova više od Olimpik Marselja).

Reč je o izuzetno brzom i agresivnom napadaču, ali i pod ugovorom do leta 2027, pa će Milan morati da plati obeštećenje. Navodno, reč je o 25.000.000 evra.

Nešto jeftiniji, ali i stariji, je Alvaro Morata, koji se od ranije dovodi u vezu sa Milanom i povratkom u Seriju A. Za 30-godišnjeg napadača Atletiko Madrida biće potrebno između 15 i 20 miliona evra, a u prilog mu ide to što je dobro upoznat sa italijanskim fudbalom, gde je u dva navrata igrao za Juventus, kao i saradnja sa Žiruom u Čelsiju. S obzirom na to da mu ugovor u Madridu ističe za godinu dana, Gazeta piše da bi se moglo očekivati da ga Jorgandžije puste za pomenuti iznos. Problem bi, međutim, mogla da bude njegova plata koja je oko 5.000.000 evra neto.

Nešto niže na spisku je ime Marka Arnautovića. Kvaliteti iskusnog napadača od ranije su privlačni sportskom direktoru Paolu Maldiniju, njegova cena takođe, ali je sa 34 godine i Austrijanac bliži kraju karijere nego njenom punom jeku. Prošle sezone je sa 15 golova nagovestio da još može da igra na visokom nivou. Dobro je krenuo i u tekućoj, sa osam pogodaka tokom jeseni, ali su usledile povrede. Zglob, kuk, stopalo... pa bi njegovo angažovanje nosilo i određeni rizik.

Pored klasičnog golgetera, u Milanu razmišljaju i o drugim napadačkim pozicijama. Tutomerkato piše da su u direktori Maldini i Masara intenzivirali pregovore sa predstavnicima ofanzivnog veziste Daičija Kamade. Japancu uskoro ističe ugovor sa Ajntrahtom i od jula će biti slobodan igrač, baš kao i Rosonerima dobro poznati Stefan El Šaravi. Za njegovo ime Tutosport vezuje dve pozitivne činjenice kada je reč o povratku na San Siro. Prva je da bi bio dobro rešenje kao povremena zamena za Rafaelaa Leaa, a druga to što je bez obzira na egipatsko poreklo svojevremeno izabrao da nastupa za Italiju, pa bi za utakmice na međunarodnoj sceni bio licenciran kao domaći igrač.

Želja je sigurno mnogo, novca i ne baš, ali pokazao je Milan ove sezone da ima tim od kog može da se napravi dobar kostur za budućnost. Sa Piolijem na klupi ili nekim drugim, to je već nova tema.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023ac milanPaolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara