Milan na Haugeov pogon od 0:2 do 4:2 i prolaska grupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 20:54

Uz Rosonere dalje ide i Lil

Favoriti iz grupe H idu u drugu fazu Lige Evrope! Posle dva veoma uzbudljiva meča 5. runde, plasman među 32 najbolja tima ovog takmičenja obezbedili su Milan i Lil. Rosoneri su uspeli na svom San Siru da nadoknade deficit od dva gola protiv Seltika (4:2), dok je francuski predstavnik uspeo da se oporavi od šoka i primljenog gola s čovekom više, pa je u višu okrenuo Spartu iz Praga - 2:1.

Imajući u vidu kako Milanu ide u Seriji A, odnosno da je potpuno neočekivano ušao u najuži krug kandidata za skudeto, postavljalo se pitanje kako će četa Stefana Piolija odigrati u finišu Lige Evrope i da li će "insistirati" na evropskom pčroleću. Ispostavilo se da italijanski velikan ne želi da kalkuliše, odigrao je maksimalno i uz pomoć rezultata iz Francuske overio plasman u 1/16 finala.

Izabrane vesti

Rosoneri su katastrofalno ušli u meč. Seltik je u prvih 15 minuta postigao dva gola i neočekivano stigao do velike prednosti, a sve posle loših intervencija odbrane domaćina. Konkretno, kod prvog gola kardinalnu grešku napravio je Rade Krunić, izgubio loptu ispred svog šesnaesterac i Tom Rogić bio je neumoljiv - 0:1.

Trebalo je Milanezima vremena da se konsoliduju, a dok to nisu uradili Škoti su i po drugi put matirali Điđa Donarumu. Ovoga puta pogodio je Edson Eduar.

Brzo je Milan primio dva gola, a još brže uspeo da izjednači. U 26. minutu Hakan Čalhanoglu je odlično izveo slobodan udarac - 1:1, da bi nepuna dva minuta kasnije Samu Kastiljeho vratio sve na početak - 2:2.

Zanimljivo, Čalhanogluu je to bio 18 pogodak iz slobodnog udarca u poslednjih šest godina. U datom periodu više od njega na taj način pogađao je samo Leo Mesi - 36 puta. Radi se o igračima iz pet najjačih liga...

Milan je u drugom delu vodio mlađani Norvežanin Jens Peter Hauge, kome je ovo bio drugi start otkako je stigao iz Moldea. Prvo je u 50. minutu posle divne solo akcije pogodio za 3:2, da bi u samom finišu prigrao Braima Dijaza za konačnih 4:2.

U Lilu je dugo bilo dosadno, a onda je u 64. minutu Čelustka dobio drugi žuti karton i opasno se zakuvalo. Sparta je potpuno neočekivano s čovekom manje povela pogotkom Krejčija, međutim onda je Kristof Galtije u igru uveo veterana Buraka Jilmaza, a Turčin s dva gola u tri minuta sve okrenuo i odveo Lil dalje, uz Milan...

GRUPA H

Lil - Sparta Prag 2:1 (0:1)

/Jilmaz 81, 84 - Krejči 71/

Milan - Seltik 4:2 (2:2)

/Čalhanoglu 24, Kastiljeho 26, Hauge 50, Dijaz 82 - Rogić 7, Eduar 14/

GRUPA I

Sivas - Viljareal 0:1 (0:0)

/Čukvueze 75/

Karabag - Makabi TA 1:1 (1:1)

/Romero 37 - Koen 22pen/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara