Milan nije izdržao, Kjeza i Mekeni otvorili sezonu lova na "skudeto" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.21. | 22:39

Rosoneri u velikom derbiju doživeli prvi poraz u sezoni

Juventus je kao ranjena zver. Kada mu zadate udarac očekujte da će se do poslednjeg atoma snage boriti da opstane u životu. Stara dama je savladala direktnog konkurenta u borbi za "skudeto" u njegovom dvorištu, nanela je Milanu prvi poraz u sezoni i učinila bitku za šampionski trofej u ovoj sezoni ekstremno dramtičnom - 3:1 (1:1).

Oslabljeni Rosoneri nisu mogli više od ovoga što su učinili večeras. Bez Ibrahimovića, ali i Rebića, Selemakersa, Tonalija i Benasera, izgubili su trku sa Starom damom na San Siru. Milan je u dobrom delu utakmice imao i više od igre, a posebno nakon vodećeg gola Federika Kjeze u 18. minutu, kojem je majstorski petom loptu u gol šansi ostavio Paolo Dibala. Ekipa Stefana Piolija je uspela da zagospodari na terenu, počne da stvara šanse i na kraju stigne do zasluženog izjednačenja preko prinudnog defanzivnog veziste Davidea Kalabrije u samoj završnici prvog dela igre.

Izabrane vesti

Taj izjednačijući pogodak domaćina, ali i činjenica da je Juventus igrao na mahove, da je Simon Kjer u dobroj meri zatvorio Kristijana Ronalda, ohrabrila je domaćina da u nastavku pokuša da dođe do potpunog preokreta, ali nije uspeo. Odbrana Milana je u ovom meču imala rešenje za Ronalda, ali ne i za Kjezu koji je golom u 62. minutu, ponovo posle kombinacije sa Dibalom doneo Juventusu novi kapital.

Posle drugog gola, Andrea Pirlo je napravi ključne izmene na utakmici, iako su one u tom trenutku delovale potpnuo nelogično. Raspoložene Kjezu i Dibalu u 64. minutu zamenili su Kuluševski i Mekeni. Gosti su se odrekli ključnih igrača utakmice, ali su dodatno dobili na brzini, koja je na kraju dotukla Rosonere. Kuluševski je fantastično probio po desnom boku i na tacni ostavio loptu Vestonu Mekeniju, koji je i definitivno nokautirao nemoćnog domaćina.

Milan velčeras prosto nije mogao da se nosi sa dužinom klupe koju ima Juventus, ali je i te kako svima stavio do znanja da je ove sezone u stanju da se bori za visok plasman, pa čak i za titulu. Pijolijeva ekipa ima jasnu koncepciju igre i strategiju, tokom čitave utakmice se u potpunosti trudila da se nadigrava sa protivnikom i pokazala da nije slučajno na čelu tabele.

Sa druge strane, Juventus je ovaj meč dobio na čist kvalitet i Pirlovu mogućnost i sposobnost da odabere prava rešenje u ključnim trenucima, ali je više nego evidentno da Stara dama ima ozbiljnih problema sa samom organizacijom igre. Za Rabioa i Remzija ne može da se kaže da su dobili bitku sa Čalhanogluom i Kesijem, ali su prosto imali bolje saradnike u samoj navali ekipe, što se na kraju ispostavilo kao ključno za pobedu u velikom derbiju.

Rafael Leao se dosta dobro kretao u prvom poluvremenu i posle dva ozbiljna pokušaja delovalo je da bi mogao da bude ključna prevaga za Milan u ovom meču. Ipak, Portugalac nije bio na istom nivou i u nastavku meča, pa je odbranbenim igračima Juventusa bilo daleko lakše da ga markiraju. Pioli je u drugom poluvremenu pokušao da promeni situaciju uvođenjem Braima Dijaza, dok su ulasci Kalulua, Kontija i Maldinija u samoj završnici jasno pokazali kolike komplikacije je imao iskusni strateg prilikom sastavljanja tima za ovaj meč.

SERIJA A – 16. KOLO

Sreda

Kaljari - Benevento 1:2 (1;2)

/Žoao Pedro 20 - Sau 41, Tuja 44/

Atalanta - Parma 3:0 (1:0)

/Murijel 15, Zapata 49, Gosens 61/

Bolonja - Udineze 2:2 (2:1)

/Tomijasu 19, Svanberg 40 - Pereira 34, Arslan 90+2/

Krotone - Roma 1:3 (0:3)

/Golemić 71 - Majoral 8, 29, Mhitarijan 35/

Lacio - Fjorentina 2:1 (1:0)

/Kaisedo 6, Imobile 75 - Vlahović 88pen/

Sampdorija - Inter 2:1 (2:0)

/Kandreva 23pen, Keita 38 - De Fraj 65/

Sasuolo - Đenova 2:1 (0:0)

/Boga 52, Raspadori 83 - Šomurodov 64/

Torino - Verona 1:1 (0:0)

/Bramer 84 - Dimarko 67/

Napoli - Specija 1:2 (0:0)

/Petanja 58 - Enzola 68, Pobega 81/

Milan - Juventus 1:3 (1:1)

/Kalabrija 41 - Kijeza 18. 62, Mekeni 76/



tagovi

Federiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara