Milan nikad lakše u Empoliju; Specija za istoriju - dobila Napoli bez šuta u okvir gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 22:48

Dva gola Kesija, po jedan Florencija i Tea Ernandeza...

S razlogom su drhtali na San Siru uoči puta u Toskanu. Nije im bilo lako protiv Empolija ni kad su imali mnogo jače ekipe na raspolaganju, a večerašnji okršaj dočekali su nakon eliminacije iz Evrope i sa samo bodom na kontu od mogućih šest iz poslednja dva ligaška susreta. S druge strane iza momaka Aurelija Andreacolija bio je jednomesečni niz bez poraza i u njemu trijumf na San Paolu protiv Napolija. Statistika i forma usmeravali su prognozu da će ovo biti neizvestan okršaj, međutim Milan je slavio prilično lako, po drugi put postigavši četiri gola na gostovanju ove sezone - 4:2.

Treći ozbiljan kandidat za Skudeto - Napoli, priredio je neprijatno iznenađenje svojim navijačima. Kao i prošle sezone kad je gostovala u Napulju, mada sa novim trenerom, Specija je znala šta i kako treba da radi kako bi došla do celog plena koji bi mogao da bude krucijaln u borbi za opstanak. Doduše, ovoga puta više je bilo do nespretnih domaćina. Odlučio je autogol, a gosti za 90 minuta nisu uputili nijedan udarac u okvior gola?!

Izabrane vesti

Rosoneri su u Empoliju maksimalno iskoristili sve kikseve domaćeg sastava. Nije se proslavila odbrana, još slabiji bio je golman Vikario. Njemu na dušu ide drugi gol gostiju koji je došao u veoma nezgodnom trenutku - samo tri minuta pred odlazak na odmor i to dok je na semaforu stajalo 1:1.

Milanov junak je Frank Kesi. Nije snažni vezista zadužen za golove, bolje reći nije mu to primarni zadatak, ali ove sezone veoma dobro se snalazi u ulozi golgetera. Njegovo delo je i prvi gol na večerašnjoj utakmici (na lep pas Olivijea Žirua), tako da je trenutno na koti pet. Kada se ovom broju dodaju pogoci iz drugog dela prošle sezone dolazimo do podatka da je Kesi u 2021. pogađao čak 13 puta.

Poslednji vezista Milana sa 13+ pogodaka u kalendarskoj godini bio je Kaka. Još 2006. godine...





Nije bilo lako Empoliju da se vrati nakon što je po drugi put kapitulirao. Nisi ni Rosoneri blistali, ali umeli su da iskoriste svoje šanse i reše utakmicu. Drugu grešku Vikario je napravio prilikom postavljanja živog zida u 63. minutu. Verovatno je očekivao šut Tea Ernandeza, iznenadio ga je Alesandro Florenci i to je bilo 1:3.

Francuski bek pogodio je nešto kasnije za 1:4 i definitivno otklonio sve dileme oko pobednika...

A šta reći za ono što smo gledali na San Paolu? Događa se, istina je, ali verovatno jednom pet-deset godina. Specija nije ozbiljno pripretila golu domaćina a uspela je da odnese sva tri boda iz Napulja. Nikakvog posla nije imao David Ospina. Njegove kolege iz navale uputile su čak 25 udaraca ka golu gostiju (sedam u okvir) i nisu uspeli da pogode metu.

Ali zato se "posrećilo" Žoržu Žezusu. On je jedini zatresao mrežu. Pogrešnu, doduše...

Ovo je treći vezani poraz Napolija kod kuće, a posebno bole dva poslednja. Pre Specije ceo plen iz Napulja odneo je Empoli.

SERIJA A - 19. KOLO

Utorak

Đenova - Atalanta 0:0

Juventus - Kaljari 2:0 (1:0)

/Ken 40, Bernardeski 83/

Sreda

Sasuolo - Bolonja 0:3 (0:2)

/Orsolini 36, Hiki 44, Santander 90+4/

Venecija - Lacio 1:3 (1:1)

/Forte 30 - Pedro 3, Ačerbi 48, Luis Alberto 90+5/

Roma - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Šomurodov 72 - Gabjadini 80/

Inter - Torino 1:0 (1:0)

/Damfris 30/

Verona - Fjorentina 1:1 (1:0)

/Lazanja 17 - Kastrovili 82/

Empoli - Milan 2:4

/Bajrami 18, Pinamonti 84pen - Kesi 12, 42, Florenci 63, Ernandez 69/

Napoli - Specija 0:1 (0:1)

/Žuan Žezus 38ag/

Odloženo

Udineze - Salernitana




tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara