(©Starsport)
(©Starsport)

Milan Obradović pred smenom u Azerbejdžanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 17:08

Srpski strateg nije uspeo da napravi pomak tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Dvogodišnja epizoda Milana Obradovića na selektorskoj klupi mlade reptezentacije Azerbejdžana bliži se kraju, a prema navodima tamošnjih medija sve je izvesnije da srpskom strategu neće biti ukazano poverenje u vidu novog ugovora.

Obradović, koji je u januaru 2019. godine preuzeo juniore Azera, imao je za cilj da tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade napravi pomak u igri selekcije čiju okosnicu čine igrači rođeni 1998. i 1999. godine, međutim dve pobede i osam poraza nisu učinak koji je zadovoljio kriterijume čelnika Fudbalskog saveza, otkriva Azerisport.

Izabrane vesti

Bivši štoper u prvoj godini na selektorskoj funkciji uspeo je da osvoji bodove na domaćem terenu protiv Slovačke (2:1) i Lihtenštajna (1:0) što je bilo dovoljno da mu bude ukazana šansa da selekciju vodi do kraja ciklusa. Neposredno nakon produžetka saradnje za još godinu dana usledila je višemesečna pauza u kvalifikacijama usled pandemije korona virusa, a septembarski povratak obavezama u nacionalnom timu nije doneo željene rezultate iz perspektive Azera.

Porazi protiv Francuske (1:2), Slovačke (1:2), Gruzije (0:1) i Švajcarske (1:2) uticali su da Obradovićevi izabranici takmičenje završe na pretposlednjem mestu u grupi sa šest bodova i sa svim porazima u 2020. godini. Jedina reprezentacija koja je u konačnom plasmanu gledala u leđa Azerbejdžanu bila je Lihtenštajn sa samo tri boda, osvojena upravo u duelu sa direktnim konkurentom. Uz najbolje plasirane Francusku i Švajcarsku sa po 27 bodova, ispred Azera su završili još i Gruzija i Slovačka.

Nasuprot slabom učinku i gol razlici 6:18, pozitivan rezultat Obradovićevog rada su debiji Muse Kurbanljia, Amina Sejdijeva i Ismaila Ibrahimlija za seniorsku reprezentaciju, kao i poziv selektora Đovanija de Bjazija za Merta Čelika. Međutim, udeo u njihovom razvoju imali su i prethodnici srpskog trenera, kao i stratezi u klubovima s obzirom na to da se radi o najvećim talentima Azerbejdžana i igračima koji već imaju važne uloge u Nefčiju, Karabagu i Samahu.

Srpski fudbalski radnik u bivšu sovjetsku republiku stigao je u januaru 2019. godine, a prethodno je obavljao funkciju asistenta u reprezentaciji Srbije tokom selektorskog mandata Mladena Krstajića. Pre dolaska na klupu Orlova, Obradović je obavljao posao trenera Kopera i selektora omladinske reprezentacije Srbije.


tagovi

AzerbejdžanMilan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara