Sandro Tonali (Reuters)
Sandro Tonali (Reuters)

Milan odbio prvu ponudu i traži 80.000.000, ali zašto bi Tonali uopšte išao u Njukasl?

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 11:37

Aktuelni prelazni rok će pokazati u kojem će pravcu nastaviti da ide Milanova transfer politika

Buran i pre svega ekspresan, nadasve neočekivan rastanak Milana sa Paolom Maldinijem i Rikijem Masarom, uzburkao je duhove u svlačionici Rosonera. Nekolicina fudbalera javno je negodovala zbog novonastale situacije, nakon koje je transfer politika kluba sa koliko-toliko stabilnih nogu, prešla u stanje izmaglice.

Aktuelni prelazni rok najbolje će pokazati kojim će kursem nastaviti novi, prvi operativac kluba Žofri Monkada, odnosno hoće li italijanski velikan prodavati ključne igrače ili raditi na čuvanju okosnice tima. Sandro Tonali biće prvi veliki ispit za Rosonere.

Izabrane vesti

Naime, na informaciju britanskog Atletika da je Njukasl ponudio Milanu 50.000.000 evra za jednog od najboljih veznih fudbalera Serije A, nadovezali su se mediji na Apeninima, konkretno Calciomercato. Informacija je sledeća - Milan je odbio sumu između 55.000.000 i 60.000.000 evra koju su mu Svrake adresirale i postavio svoju cenu od 80.000.000 evra. Pitanje je da li je cilj čelnika Milana da ovom cifrom odbiju Njukasl ili da ga stave na iskušenje i u slučaju potvrdnog odgovora obore dosadašnji klupski rekord u prodaju igrača maltene za duplo.

Međutim, u čitavoj priči postoji još jedan znak pitanja. Uprkos činjenici da je Njukasl jedan od većih projekata evropskog fudbala i da će igrati Ligu šampiona u predstojećoj sezoni, zašto bi Tonali uopšte želeo da pređe na Sent Džejmsis park?

Sam fudbaler trenutno apsolutno nema nameru da napusti San Siro, stadion na kojem je sebe zamišljao još otkako je kao desetogodišnji klinac pisao pismo Deda mrazu i poželeo komplet Milanove opreme. Zašto bi momak što danas prihoduje 3.000.000 do 3.500.000 evra, a koji je ne tako davno (leta 2021.) pristao da mu plata bude srezana sa 1.600.000 na 1.200.000 evra danas pojurio za većim novcem koji Njukasl nesumnjivo može da mu ponudi. A Svrakama realno ne bi predstavljalo problem ni da mu dupliraju primanja.

Jeste se premijerligaš prošlog leta odlučio na radikalan potez i plaćanje čak 70.000.000 evra za Aleksandera Isaka, ali okolnosti su bile drugačije jer se bližio kraj prelaznog roka, a Njukaslu je bio neophodan špic. Ovog leta Svrake merkaju dvojicu veznih fudbalera, jednog sa defanzivnim karakteristikama i drugog univerzalnijeg poput Tonalija. Opcija je i Interov Nikolo Barela.

Scenario koji bi potencijalno mogao da promeni Tonalijevu percepciju jeste eventualni odliv ključnih figura sa San Sira, poput Tea Ernandeza, golmana Majka Menjana, Rafaela Leaa, mada trenutno, osim spekulacija da je Mnačester Junajted spreman da pošalje unosnu ponudu za Tea, nema naznaka da će se to i desiti.


tagovi

Sandro TonaliNjukaslLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara