Rafael Leao (Reuters)
Rafael Leao (Reuters)

Milan osvojio Olimpiko pred Madoninu: Leao pokazao šta su ga naučili Ibra i Žiru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 22:54

Rosoneri od 61. minuta igrali bez isključenog Fikaja Tomorija, nesrećno primili gol u sudijskoj nadoknadi, ali sa maksimalnih devet bodova iz prve tri runde idu na gostovanje gradskom rivalu Interu

Milan na startu nove sezone u Seriji A deluje kvalitetnije, ubedljivije i konkretnije nego u isto vreme prošle godine. Stefano Pioli je dobio sijaset pojačanja ovog leta, našao idealnu startnu postavu koju nije menjao u prva tri kola, a ona mu je svaki put donela rezultate. Posle Bolonje i Torina, Rosoneri su nastavili da ruše prepreke koje im se nađu na putu. Osvojili su Olimpiko i pobedom 2:1 nad Romom poslali poruku gradskom rivalu Interu kojem gostuju na Đuzepe Meaci 16. septembra, nakon reprezentativne pauze.

Milan i Roma odigrali su meč koji može da se secira na dva dela. Prvih 60 minuta kada su timovi bili brojčano jednaki i narednih pola sata i sudijsku nadoknadu koje je gostujući tim igrao bez isključenog Fikaja Tomorija. Dok se igralo 11 na 11, Vučica nije uspela ni da priđe golu Majka Menjana, a Milan je svoje šanse pretvarao u golove. Počev od jedanaesterca, trenutno najboljeg strelaca Serije A Olivijea Žirua (četiri gola, tri iz penala), do majstorstva koje je Rafael Leao demonstrirao početkom drugog dela.

Izabrane vesti

Žiruu je penal u 9. minutu pripremio Ruben Loftus Čik (pogledajte OVDE) kojeg je golman Ruj Patrisio potkačio po potkolenici, dok je Portugalac posle centaršuta Davidea Kalabrije iz 48. minuta pokazao šta je poslednjih godina u Milanelu naučio od Žirua i Zlatana Ibrahimovića. Akrobatski golovi su oduvek bili sastavni deo repretoara švedskog i francuskog golgetera, obojica su ih se nadavali u prebogatim karijerama, a Leaova izvedba nije bila ništa manje atraktivna (opširnije OVDE).

Nije Milan izgubio konce igre ni kada je Tomori isključen zbog drugog žutog kartona (pogledajte OVDE). Činjenica, odnos snaga se donekle promenio jer je gost imao i te kako povoljan rezulata i bilo je logično da Roma sa igračem više krene po eventualni gol i izjednačenje. Do sudijske nadoknade od tri udaraca koliko je imala pre isključenja Tomorija stigla je do dvocifrenog broja pokušaja, ali je samo onaj El Šaravijev išao ka Menjanu koji ga je neutralisao.

Delovalo je da će Piolijevi puleni potpuno mirno sačuvati dva gola prednosti, ali se u drugom minutu nadoknade desio odbitak. Lopta je posle udarca Spinacole delimično promenila putanju nakon što je zakačila rezervistu Pjera Kalulua i Menjan je bio prevaren (pogledajte OVDE). Već u sledećem napadu opasno je zapretio Nikola Žalevski, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Ni Romelu Lukaku koji je za Vučicu debitovao u 70. minutu nije ima moć da promeni stvari na terenu, pa je Roma posle uvodnog remija sa Salernitanom vezala dva poraza.

Piolijeva jedanaestrorka u sastavu Menjan - Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez - Loftus Čik, Krunić, Rejnders - Pulišić, Žiru, Leao najzaslužnija je što Milan pred 4. kolo i Derbi dela Madonina ima maksimalnih devet bodova i gol razliku 8:1! I protiv Nerazura u gradskom derbiju trebalo bi očekivati iste snage, osim suspendovanog Tomorija koji je u prve tri utakmice i tako bio najslabija karika.

SERIJA A - 3. KOLO

Petak

Sasuolo - Verona 3:1 (1:0)

/Pinamonti 11, Berardi 63,73 - Engož 56/

Roma - Milan 1:2 (0:1)

/Spinacola 90+2 - Žiru 9, Leao 48/

Subota

18.30: (1,75) Bolonja (3,70) Kaljari (5,40)

18.30: (1,85) Udineze (3,60) Frozinone (4,80)

20.45: (1,65) Atalanta (3,70) Monca (5,60)

20.45: (1,65) Napoli (4,00) Lacio (6,00)

Nedelja

18.30: (1,70) Inter (3,80) Fjorentina (5,60)

18.30: (2,15) Torino (3,30) Đenova (3,90)

20.45: (5,40) Empoli (3,70) Juventus (1,68)

20.45: (2,10) Leče (3,45) Salernitana (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanRomaRomelu LukakuRafael LeaoOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara