Đanluka Skamaka
Đanluka Skamaka

Milan, Roma i Atalanta čekaju povratak Ninkovićevog Askolija

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 12:56

Kako bi na delu videli Đanluku Skamaku

Posle duge i mukotrpne borbe sa korona virusom, i Italijani su dočekali povratak fudbala. Prvo mečevima polufinala kupa, večeras i velikim finalom. I dok Napoli i Juventus prave mesta u kabini za prvi trofej u sezoni, Milan, Roma i Atalanta okrenuće se nešto ranije meču zaostalog 25. kola Serije B između Askolija i Kremonezea (18.30).

Utakmica daleko od atraktivne, ali pomenuti klubovi moraće da je pogledaju ukoliko žele da ponovo na delu vide Đanluku Skamaku. Napadač mlade reprezentacije Italije, zapravo fudbaler Sasuola na pozajmici među Detlićima, ove sezone postigao je 11 golova, sedam u prvenstvu i četiri u kupu i tako privukao pažnju Rome u kojoj je i ponikao, potom i Milana. Atalanta se zasad samo stidljivo pominje, a navodno je Benfika do sada bila najozbiljnija u nameri da dovede Skamaku, ponudivši zimus 10.000.000 evra, ali do dogovora nije došlo.

Izabrane vesti

Visokom špicu ostalo je mesec i po dana pozajmice u toku kojih će pokušati da klubu za koji trenutno nastupa svojim golovima sačuva status drugoligaša. Jer Askoli, za koji nastupa i srpski fudbaler Nikola Ninković, ne stoji dobro. Posle pet vezanih mečeva bez pobede, Detlići su pauzu dočekali na 15. mestu, tik iznad zone koja vodi u doigravanje za opstanak.

Upravu tu, na 17. poziciji je Kremoneze sa dva boda manje, zbog čega je ovo onaj meč koji nosi “šest bodova”. Tigrovi su prekid prvenstva dočekali u boljem raspoloženju zahvaljujući pobedi u prethodnom kolu nad trećeplasiranim Frozinoneom koja bi mogla da bude vetar u leđa ekipi u predstojećem periodu.

I dok se u Askoliju uzdaju u Skamaku, i Frozinone ima svog klinca iz Rima od kojeg zavisi. Simone Palombi, pozajmljeni fudbaler Lacija, najbolji je strelac ekipe sa pet golova.

Sudbina dva kluba u predstojećih mesec i po dana zavisiće od rimske dece.

SERIJA B – 25. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Sreda

18.30: (2,50) Askoli (3,25) Kremoneze (2,90)

Pogledajte treću epizodu MOZZART NJUZZ-a...


tagovi

Serija BAskoliKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara