Braim Dijaz (©Reuters)
Braim Dijaz (©Reuters)

Milanov juriš na LŠ: Stigao Dijaz, stiže i Tonali, nada u Jovića, Kjezu…

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.09.20. | 14:06

Čekaju se i Bakajoko, štoper i desni bek

Braim Dijaz je sleteo na aerodrom i optimizam se ponovo uvukao međ Milanove napadače. Posebno posle izjave tehničkog direktora Paola Maldinija, razleteo se na sve strane, da je cilj za sledeću sezonu povratak u TOP 4 u Italiji i Ligu šampiona na evropskoj sceni. U to ime još jedno dogovoreno pojačanje Sandro Tonali, te brojne spekulacije o narednim metama.

Ali da ne trčimo pred rudu, Dijaz je sleteo i rekao da je spreman, stiže na pozajmicu bez prava otkupa s tim da Maldini i Real navodno imaju džentlmenski sporazum koji Rosonerima dozvoljava da naknadno otvore pregovore i o otkupu 21-godišnjeg ofanzivnog veznog.

Izabrane vesti

Sa Brešom je sve dogovoreno oko Sandra Tonalija, čak su i papiri razmenjeni, čeka se samo da mladi vezista produži ugovor sa Rondinelama, jer će Milan platiti 10.000.000 evra za pozajmicu sa pravom otkupa za 15.000.000 i još 10.000.000 u bonusima. Čisto dakle da se Breša obezbedi, kao Inter recimo kad je prodavao Maura Ikardija. Jer ako bi Milan odustao, Tonali bi ušao u poslednju godinu ugovora, a njegov klub u paniku. Ovako, biće i Breša bezbedna. A i teško da će Rosoneri odustati kad već daju 10.000.000 samo za pozajmicu.

Sam igrač će u Milanu dobiti platu od 2.200.000 evra plus bonusi.

Međutim, to je samo početak, mada ne treba zaboraviti da je prethodno produžen ugovor sa Zlatanom Ibrahimovićem, koji će biti najplaćeniji igrač ekipe sa platom od 7.000.000 evra. Takav ugovor sa 38-godišnjim igrače Maldini je ovako objasnio: “Ja sam poslednju Ligu šampiona osvojio sa 39”.

Najteži deo posla je ipak tek pred Maldinijem, jer treba dovesti štopera, desnog beka, napadača i ono što je izvesno – Tjemuea Bakajoka. On je prvi sledeći zadatak, Čelsi je voljan za rastanak, pominje se pozajmica sa pravom otkupa za 30.000.000 do 32.000.000 evra. Sam igrač insistira na povratku na San Siro.

Kad je štoper u pitanju, nije tajna da je prva želja Nikola Milenković, ali kako Fjorentina traži 40.000.000 evra Milan je tu nemoćan. Viola pravi problem Maldiniju i kad je napadač u pitanju, jer po svemu sudeći je Milan tu najambiciozniji. Ibrahimović sa 38 leta ne može da igra svaku utakmicu. I mada su tu i Rafael Leao i Ante Rebić, mediji ne prestaju da pričaju o drugim metama.

Jedna je i Luka Jović, naravno samo pozajmica dolazi u obzir, mada zasad nema nikakvih naznaka da će Real popustiti, iako klubovi jesu u dobrim odnosima. Druga je Federiko Kjeza, eto nas opet u Firenci, ali Roko Komiso za njega traži 70.000.000 evra. Možda bi mogao da spusti cenu ako mu Milan da Lukasa Paketu – njegova vrednost je procenjena na 25.000.000 evra – ali i tako je Kjeza skup za Rosonere. I ovde se zato pominje skupo plaćena pozajmica, nešto slično kao kod Tonalija, pa onda otkup ugovora, ali u slučaju Kjeze dve strane su prilično daleko.

Milan je opet ambiciozan. Mada nam je teško da ga ozbiljno shvatimo kad su sve ovo ipak samo pozajmice.


tagovi

Braim DijazSandro TonaliLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara