undefined
undefined

Milanov vezista izabran za najboljeg mladog igrača Italije: Dobar žreb, iskoristićemo šansu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 21:49

I o tome kako mladi igrači gledaju Ibrahimovića

Milan je letos imao prilično skroman prelazni rok, a jedino veliko pojačanje koje je sletelo na San Siro je bio Sandro Tonali. U tom trenutku verovatno najtraženiji mladi italijanski fudbaler.

Plejmejker Breše se ranije dovodio u vezu sa Juventusom, Interom, Pari Sen Žermenom... Ali završio je u Milanu za koji navija od malih nogu.

Izabrane vesti

„Prelazak u Milan je jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu“, rekao je Tonali na gala svečanosti povodom nagrade „Golden boy“.

Italijanski novinari su ga pitali i da prokomentariše žreb na kojem je Milan izvukao Crvenu zvezdu.

„Dobar žreb. Imam dobar osećaj. Treba da iskoristimo ovu šansu. Bili bismo spremni bilo koga da smo izvukli. Pobede donose samopuzdanje i lakše je pobeđivati kada znate da ste pobedili prethodnu utakmicu. U svaki meč ulazimo otvoreno i bez kalkulacija. Imamo tim pun mladih igrača u kojem je lako igrati jer je pritisak manji“.

On je večeras izabran za najboljeg mladog italijanskog fudbalera u 2020. godini.

„Kada pobeđujete, sve se menja. A pobeđivanje sa Milanom je lepše nego sa drugim klubovima i nadam se da će se nastaviti“.

Iako su ga italijanski mediji eitiketirali kao naslednike Andree Pirla, on po stilu igre više odgovara Demetriju Albertiniju, a idol mu je Đenaro Gatuzo kojeg je letos pozvao pre nego što je zadužio njegovu ’osmicu’ u Milanu.

„Nije baš da sam tražio njegovu dozvolu, ali pričali smo i dao mi je savet. Znao je o čemu se radi čim je podigao slušalicu. Imamo dobar odnos i nadam se da ću ga upoznati još bolje“.

Pored Gatuza, ima još jednog igrača koji mu je neka vrsta idola.

„Ne volim da sebe ograničavam granicama o idolima, ali Luka Modrić je igrač koji me inspiriše. Lepo ga je gledati. Ipak, ne želim da gledam bilo kojeg fudbalera na svetu i da kažem: ’Hoču da bude takav’. Želim da gradim svoj put“.

Tonali je jedan od predvodnika mlade generacije Rosonera koja gleda u Zlatana Ibrahimovića kao u boga.

„Lagan je čovek i sa njim je sve lakše Voli da se šali sa svim saigračima. Nije istina da voli da se izoluje. On je naš lider. Na terenu i van njega. Nekada se naljuti, ali u pravu je. On je neko u koga mnogo verujemo“.


tagovi

Sandro Tonali

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara