©AFP
©AFP

Milanova kriza dostigla vrhunac: Jovićevo poluvreme za zaborav, Udineze probio blokadu na San Siru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 22:45

Stefano Pioli rizikovao sa formacijom i potpuno promašio...

Do početka oktobra bio je jedan od najvećih kandidata za titulu, mesec dana kasnije izgleda u najboljem slučaju kao tim iz sredine tabele. Ozbiljna kriza drma ekipu Milana. Ako se posle poraza od Juventusa i Pari Sen Žermena, te remija sa Napolijem tako nešto nije moglo konstatovati, večerašnja utakmica na San Siru pokazala je da Rosoneri u ovom trenutku nemaju previše razloga da sanjaju o Skudetu.

Košmarne dve nedelje ekipa Stefana Piolija zaokružila je porazom u 11. kolu od Udinezea - 1:0 (0:0), ekipe koja od starta sezone nije znala za pobedu u Seriji A, ali je pronašla način - udarcem sa kreča - da sa Sira odnese sva tri boda i potvrdila kako je Milanova kriza dostigla vrhunac!

Izabrane vesti

Timska večera organizovana veče pred okršaj sa Udinezeom, koja je trebalo da pomogne ekipi da suzbije redove posle serije slabijih rezultata, nije imala efekat. Makar ne pozitivan. Milan po prvi put još od 2012. godine na dve uzastopne prvenstvene utakmice pred svojim navijačima nije postigao gol, a da stvar bude još gora - večeras nije uspei ni da kreira priliku kojom bi došao do pogotka. Zato zvižduci kojim su navijači na San Siru ispratili svoje ljubimce po završetku ne treba nimalo da čude. I to utakmice koju je Pioli počeo sa dvojicom napadača prvi put još od novembra 2020. godine i meča sa Veronom (2:2).

Piolija su na promenu formacije naterale povrede dvojice krilnih fudbalera Kristijana Pulišića i Samjuela Čukvuezea, odnosno manjak poverenja u trećeg, Luku Romera. Stoga se italijanski stručnjak odlučio na rizik, zaigrao sa dvojicom igrača u špicu napada i potpuno - promašio. Da je svestan toga priznao je u neku ruku i sam time što je Luku Jovića izveo na poluvremenu. Odlučio je trener Milana da mu po drugi put od dolaska u klub ukaže šansu u startnoj postavi, upari ga sa Olivijeom Žiruom i pokuša da ga u formaciji u kojoj je sa Sebastijanom Aleom harao Bundesligom razdrma. Nije upalilo.

Jović je, za razliku od Lazara Samardžića, koji je odigrao vrlo dobrih 78 minuta za Udineze, ima poluvreme za zaborav. Još jedno u nizu. Uputio je tek pet uspešnoh dodavanja i svega 14 dodira sa loptom, a pride je sedam puta izgubio posed, te je potpuno očekivano na pauzi ostao u svlačionici. Nije doduše ni samo do Jovića, čitav tim Milana izgledao je potpuno pogubljeno, kao da nema jasan plan kako da dođe do kaznenog prostora rivala. Taktika domaćih fudbalera svela se na to da nekako proslede loptu do Rafalea Leaa na levi bok i nadaju se da će MVP Serije A za pretprošlu sezonu nešto smisliti. Leau se pak i nije baš igralo večeras...

Uostalom, nije Milan zaigrao ništa bolje ni po Jovićevom izlasku. Pioli je na teren poslao Nou Okafora, sa njim i Jasina Adlija pošto se Rade Krunić povredio, a ovaj drugi umesto da ubrza igru domaćeg tima i poveže redove samo je još više "ukanalio" ekipu.

Festi Ebosele je uneo loptu u šesnaesterac Milana, gurnuo je između Tidžanija Rejndersa i Adlija, Francuz ga je zakačio i mada je kontakt bio minimalan – postojao je, te je glavni arbitar opravdano pokazao na belu tačku sa koje je kapiten Roberto Pereira postigao svoj prvenac u sezoni. A to je, ispostaviće se na kraju, bilo dovoljno i za Udinezeov prvenac.

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Bolonja - Lacio 1:0 (0:0)

/Ferguson 46/

Subota

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Raspadori 13, Elmas 82/

Atalanta - Napoli 1:2 (0:1)

/Skamaka 61 - Čalhanoglu 40pen, Lautaro 57/

Milan - Udineze 0:1 (0:0)

/Pereira 61pen/

Nedelja

12.30: (3,20) Verona (3,40) Monca (2,40)

15.00: (2,80) Kaljari (3,05) Đenova (2,70)

18.00: (1,55) Roma (3,90) Leče (6,75)

20.45: (2,95) Fjorentina (3,40) Juventus (2,55)

Ponedeljak

18.30: (2,15) Frozinone (3,50) Empoli (3,60)

20.45: (2,20) Torino (3,50) Sasuolo (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićSerija AMilanUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara