Kajo Žorž proslavlja pogodak protiv Independijentea (Reuters)
Kajo Žorž proslavlja pogodak protiv Independijentea (Reuters)

Milanova transfer meta Independijente izrešeta: Santos je u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 02:19

Kajo Žorž po jednom pogodio u obe utakmice dvomeča osmine finala Kopa Sudamerikane što je brazilskom timu bilo dovoljno za prolaz

Kajo Žorž ima samo 19 godina, ali je još prošle sezone dao nagoveštaj da je pred njim obećavajuća budućnost. Ove sezone nastavio je tamo gde je stao prethodne. Sa dva gola u 180 minuta protiv argentinskog Independijentea obeležio je prolazak Santosa u četvrtfinale Kopa Sudamerikane. Bio je jedini strelac u prvom činu dvomeča, a podvig je ponovio i večeras, tako da izjednačujući gol El Roha sa igračem manje nije bio dovoljan za penale - 1:1.

Brazilski velikan je prvi put posle 17 godina izborio mesto među najboljih osam ekipa u B produkciji Južne Amerike i to zahvaljujući tinejdžeru za kojeg je italijanski Milan pre dva dana poslao zvaničnu ponudu od 6.000.000 evra. Posle večerašnjeg gola, nema sumnje da su čelnici Santosa još ubeđeniji da mogu da iskamče traženih 10.000.000 iako Žoržu ugovor ističe krajem decembra ove godine.

Izabrane vesti

Da će biti junak Santosovog prolaska u osminu finala brazilski vunderkind je nagovestio u 38. minutu. Iskoristio je lošu reakciju Insauraldea, uspeo da prevari iskusnog Sebastijana Sosu na takav način da u nastavku nije bilo potrebe da još jednom dodirne loptu pre nego što se ona dokotrlja do gola.

Ako je Žorž junak ekipe koja je prošla dalje, onda je Insauralde tragičar tima koji večeras prvi put od 2016. godine nije prošao među osam najboljih na međunarodnim turnirima. Malo nakon isteka sat vremena igre štoper domaćih je zaradio direktan crveni karton obaranjem protivničkog fudbalera kao poslednji igrač odbrane.

Insauralde je ostavio ekipu na cedilu, ali je velikan iz Aveljanede pronašao način da se vrati na gol zaostatka u ukupnom skoru. Posle velike gužve u šesnaestercu Santosa, Lukas Gonzales je raspalio po lopti tako da Žoao Paulo nije imao odgovor.

Međutim, falio je Independijeteu još jedan gol, a postići dva za manje od pola sata, pa još sa igračem manje... Večeras je to za domaćina bila nemoguća misija pa će se Santos za mesto u polufinalu boriti protiv paragvajskog Libertada.

Sudijska nadoknada je potrajala, najviše zbog novog isključenja koje je zaradio Bareto. On je posle oštrog starta upravo nad Žoržom dobio drugi žuti karton, pa su se Crveni u skladu sa nadimkom oprostili od ovogodišnjeg izdanja Sudamerikane.

KOPA SUDAMERIKANA, OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Gremio - LDU Kito 1:2 (1:1) /prvi meč: 1:0/

/Souza 23 - Alsivar 44, 56pen/

Atletiko PR - Amerika Kali 4:1 (1:0) /prvi meč: 1:0/

/Vitinjo 26, 72, Nikao 79pen, Kanesin 90+7/

Četvrtak

Arsenal Sarandi - Sporting Kristal 1:1 (0:0) /prvi meč: 1:2/

/Albertengo 52 - Gonzales 85/

Bragantino - Independijente del Valje 1:1 (0:1) /prvi meč: 2:0/

/Kueljo 52 - Gerero 4/

Libertad - Junior 0:1 (0:0) /prvi meč: 4:3/

/Gonzalez 87/

Petak

Independijente - Santos 1:1 (0:1) /prvi meč: 0:1/

/Gonzales 68 - Žorž 38/

Penjarol - Nasional 0:0 /prvi meč: 2:1/

Rosario - Deportivo Tahira 1:0 (1:0) /prvi meč: 2:2/

/Vekjo 42/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaSantosIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara