Milanu se vraća džoker za Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.02.21. | 17:13

Španac se oporavio i trebalo bi da zaigra u četvrtak

Milan će u revanš meču protiv Crvene zvezde biti lišen usliuga povređenih Marija Mandžukića i Ismaila Benasera koji su bili starteri na Marakani ali dobra vest za Rosonere je da će biti jači za oporavljenog Braima Dijaza.

Španski ofanzivac se u potpunosti oporavio od povrede zadnje lože koju je zaradio pre mesec dana u četvrtfinau Kupa Italije protiv Intera. Od tada je propustio duele protiv Bolonje, Krotonea i Specije, bio je na klupi prošlog vikenda protiv Inera a lokalni mediji najavljuju da će zaigrati u četvrtak protiv Crvene zvezde. Da li kao starter ili sa klupe, to zna samo Stefano Pioli

Izabrane vesti

Braim Dijaz je prošlog leta došao u Milan iz Real Madrida na pozajmicu bez prava otkupa. Nekada je važio za jednog od najvećih talenata Evrope kada se probijao u prvi tim Mančester Sitija iz kojeg ga je kupio Real. Međutim, u Madridu se nije izborio za ozbiljniju minutažu kod Zinedina Zidana. Iako je klub mnogo uložio u njega (platio ga 17.000.000 evra šest meseci pre isteka ugovora) i imao velika očekivanja, Zidan ga je skoro pa ignorisao. Čak se pisalo da je uzeo na zub mladog ofanzivca i da je insistirao od Reala da ga se reši. Real je našao kompromisno rešenje da igrača pošalje na pozajmicu bez prava otkupa što u prevodu znači da ozbiljno računa na njega ako Zidan napusti klupu.

Do tada, Dijaz će pokušati da se nametne u Milanu što mu ove sezone baš i ne ide najbolje. Dobio je šansu na 25 utakmica i upisao četiri gola i tri asistencije. Međutim, skoro polovinu mećeva je ušao sa klupe, a samo jedan je odigrao celih 90 minuta. Očigledno je da je reč o tehnički nadarenom igraču, ali i da mu fali samopouzdanja. U Ligi Evrope je bolje koristio šansu i dao tri gola na šest utakmica, dok je u prvenstvu uglavnom bio ispod očekivanja. Nije imao ni sreće u pojedinim mečevima. Ume da sam sebi stvori šansu, da izdribla protivnika, ali mu nedostaje završnica. Takođe, u Milanovoj formaciji 4-2-3-1 je njegovo prirodno mesto “desetka” gde igra nedodirljivi Hakan Čalhanoglu pa je Dijaz često morao da igra po levom krilu.

Mnogo je nepoznanica kakav bi tim mogao u četvrtak veče da izvede Stefano Pioli i kakvu ulogu bi mogao da dobije Braim Dijaz. Ako bude starter, očekuje se da zaigra kao ‘desetka’ pre Čalhanoglua što bi značilo povratak Radeta Krunića u nešto defanzivniju ulogu u veznom redu. Ako Dijaz zaigra kao levo krilo to bi značilo sigurnu prekomandu Rafaela Leaa na poziciju centarfora u odsustvima povređenog Mandžukića i vrlo verovatno nove poštede Zlatana Ibrahimovića kako bi Šveđanin bio odmoran za gostovanje Romi. Pogotovo što je minulog vikenda dobio i lakši udarac u derbiju protiv Intera pa je zamenjen iz predostrožnosti.

Kakav god tim da izvede Stefano Pioli, jasno je da je favorit i u daleko boljoj situaciji od Dejana Stankovića kojem nedostaje nekolicina startera zbog poveda i kartona.


tagovi

Braim Dijaz

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara