Poslednja vest iz Milana, Mandžukić otpao za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 10:10

Umesto hrvatskog napadača u startnoj postavi najverovatnije Rafael Leao

Stefano Pioli će takođe imati probleme prilikom sastavljanja tima za Crvenu zvezdu, pošto poslednje informacije, do kojih je došla ugledna Gazeta delo sport, kažu da hrvatski napadač Mario Mandžukić neće biti spreman za revanš meč 1/16 finala Lige Evrope na San Siru (četvrtak, 21.00).

(2,85) Atletiko Madrid (3,00) Čelsi (2,90)

Izabrane vesti

Iako deluje logično da iskusnog golgetera u startnoj postavi zameni drugi klasičan napadač u timu, Zlatan Ibrahimović, poslednje informacije sa Apenina ipak kažu da će se sjajni Šveđanin ponovo naći na klupi za rezervne igrače. To donekle ima smisla, s obzirom da već narednog vikenda Rosonere čeka derbi sa Romom, iako je meč sa srpskim šampionom u Milanu označen kao osnovni prioretet. Piolijev tim je prvi put od početka sezone vezao tri utakmice bez pobede (porazi od Specije i Intera, remi sa Zvezdom), pa je od ogromne važnosti da savladaju crveno-bele u četvrtak.

Ekipa Milana će pretrpeti određene promene u odnosu na prvi meč sa Zvezdom. Odbrana će ostati ista, pošto će ispred Donarume biti Kalulu, Tomori, Romanjoli i Ernandez, dok će ponovo povređenog Benasera u veznom redu zameniti Frenk Kesi i zaigrati u tandemu sa Meiteom. Izostanak Mandžukića, prouzrokovaće to da Rafael Leao uđe u startnu postavu, dok bi preostale pozicije zadržali Kastiljeho, Kruinić i Rebić. Leao i hrvatski ofanzivac bi se u tom sistemu na neki način smenjivali na poziciji najisturenijeg igrača, pošto Rebić i onako igra vrlo atipično za jedno krilo, uvek se zavlači "u krilo" protivničkim štoperima i stvara im dodatno opterećenje.

Madnžukić je upravo na stadionu Rajko Mitić zaradio povredu tetive, zbog koje je propustio i derbi sa Interom za vikend, a u taboru Rosonera očigledno ne žele previše da rizikuju ni u četvrtak, jer ih tek očekuje paklena završnica sezone u Seriji A.

Daleko veće probleme prilikom sastavljanja ekipe imaće Dejan Stanković, koji pored suspendovanih Rodića i Milunovića, ranije povređenog Strahinju Erakovića, neće računati ni na Mirka Ivanića. Ipak, dobra vest, u moru onih negativnih iz crveno-belog tabora, jeste da će se u avionu za Milano naći oporavljeni Aleksandar Katai.



tagovi

Mario Mandžukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara