Mile Svilar (©MN Press)
Mile Svilar (©MN Press)

Mile Svilar ne želi više da igra za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 10:33

Neće ga biti u martovskim prijateljskim utakmicama. A izgleda ni kasnije

Taman što smo se raspisali o tome kako Srbija nikada nije imala jaču konkurenciju na poziciji golmana, a jedan nam je već – izmakao. Kako navodi Informer, Romin Mile Svilar ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju što je preko direktora kluba I preneo čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Svilar je navodno takvu odluku doneo zato što je shvatio ima male šanse da zaista i zaigra za Orlove u konkurenciji Vanje Milinković Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića.

Izabrane vesti

Stoga je, ističe Informer, Romin direktor generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću preko posrednika saopštio da Svilar neće da dođe na martovsko okupljanje pred prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom i da pride želi da iskoristi Fifino pravilo i da promeni reprezentaciju.

Svilar je u mlađim selekcijama svakako nastupao za Belgiju. Tamošnji savez je baš nedavno krenuo u ofanzivu na 24-godišnjeg Srbina, između ostalog, podstaknuti i time što je Tibo Kurtoa objavio da će, iako će tada biti zdrav, preskočiti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj kako bi se u potpunosti oporavio od povrede.

Kako je Svilar do sada odigrao samo 45 minuta protiv Katara, propisi mu i dozvoljavaju da se predomisli.

Sad, do okupljanja državnog tima ostalo je još sedam dana, pa je teoretski mogući da se nešto i promeni, ali kako stvari stoje Svilara više nećemo gledati u timu Srbije.

Kako ono kažu, svakog pitati, nikoga terari? Za Srbiju se igra srcem ili nikako. Mada treba još sačekati da se ova vest ozvaniči, ali kako se trenutno čini, Svilar se vraća Belgiji.


tagovi

Mile Svilarfudbalska reprezentacija SrbijeJovan ŠurbatovićfssFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara