Mile Svilar ponovo na golu Rome: Sada sam zreliji, više se osećam kao golman

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 17:31

"Još uvek sam mlad, moram da koristim prilike koje mi trener pruža. Svaki dan sam koncentrisan na svoj posao", kaže srpski čuvar mreže

Rui Patrisio je zadužen za Seriju A, ali kada dođu mečevi Lige Evrope glavnu ulogu na golu Rome preuzima Mile Svilar.

Srpski reprezentativac raduje se svakom ukazanom trenutku, svestan je još uvek mlad golman i da će doći njegovih pet minuta u redovima Vučice. Ko zna, možda baš sledeće sezone.

Izabrane vesti

Liga Evrope predstavlja veliki izazov za njega, a sastav Žozea Murinja sutra očekuje derbi grupe G sa Slavijom iz Praga.

"Mislim da će biti teška utakmice, imaju dobar tim, ali se nadamo pobedi. Još uvek sam mlad, moram da koristim prilike koje mi trener pruža. Svaki dan sam koncentrisan na svoj posao. Sada sam fokusiran na sutrašnji meč, a sledeća godina je sledeća godina", rekao je Mile Svilar.

Sa čuvarima mreže u Romi radi Nuno Santos, sa kojim je Svilar izuzetno zadovoljan.

"Osećam psihološki napredak, radio sam sa Nunom Santosom godinu i po dana kako bih bio sve bolji i bolji. Navikao sam da radim sa timom i sada sam se osećam zrelije. Osećam se kao golman.

Odlazak u neki drugi klub i potraga za minutažom nisu bili Svilarov prioritet.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku na pozajmicu. To nije bila opcija za mene prošlog leta".

Roma je loše krenula, ali je dosta poboljšala rezultate i plasman, što se i očekivalo s obzirom na to da su u klub stigla kvalitetna pojačanja.

"Od prošle sezone tim se malo promenio, ima novih igrača i oni uvek moraju da rade i da se integrišzu sa ostatkom tima, a to nije lako. Promenili smo način na koji igramo pozadi, ali imamo igrače za to. Napredovali smo i nadam se da ćemo se poboljšavati iz utakmice u utakmicu", rekao je Svilar.



tagovi

Mile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara