Milenković i Vlahović (©FSS)
Milenković i Vlahović (©FSS)

Milenkovića i Vlahovića čeka kazna od 400 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 12:10

Tolika im globa sledi kad se vrate u Firencu

Preporuka zdravstvenih ustanova iz Toskane je bila da internacionalci ostanu u Firenci ove nedelje, da ne odlaze u tabore svojih reprezentacija.

Međutim, kada je stigao dopis FIFA da svi imaju dozvolu da odu, prvi su Firencu napustili Nikola Milenković i Dušan Vlahović. Pride su imali i negativan test na kovid, tako da su uz široke osmehe krenuli za Beograd da se pridruže Orlovima u pripremi utakmice protiv Škotske.

Izabrane vesti

Dan kasnije njihovim stopama su krenuli i Erik Pulgar, koji je otišao za Čile, pa Argentinac Lukas Martinez Kvarta, Urugvajac Martin Kaseres, kao i Marokanac Sofijan Amrabat. Kako pišu italijanski mediji, oni su prihvatili sugestiju FIFA, unajmili privatne avione i otišli da se pridruže svojim reprezentacijama.

Klub nije imao kud, da bi sebe zaštitio morao je da nadležnim zdravstvenim ustanovama prijavi „odbegle“ fudbalere. Bavili su se lokalni listovi temom kakve posledice ovog poteza čekaju igrače kada se vrate u Firencu. I došli su do zaključka da bi svi mogli da budu finansijski kažnjeni. I to sa po – 400 evra! Više nego simbolično...

Nisu svi internacionalci iz Fjorentine otišli. Neki su prihvatili preporuke da ostanu u karantinu. Tako su poljski golman Bartolomej Drongovski, kao i fudbaler iz Obale Slonovače Kristijan Kuame otkazali dolazak na reprezentativna okupljanja u novembru. A, uz njih, što je opet logično, otkazali su i reprezentativci Italije, seniorske i mlade, Kristijano Biragi, Gaetano Kastrovili, Patrik Kutrone, Federiko Brankolin i Kristijan Dale Mura.


tagovi

Nikola MilenkovićDušan Vlahovićfudbalska reprezentacija SrbijeFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara