Nenad Milijaš (©MN Press)
Nenad Milijaš (©MN Press)

Milijaš vraća film 10 godina unazad: I tada je večiti derbi bio "biti ili ne biti"

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 18:39

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde uporedio tekuću sezonu sa 2013/2014, kada su crveno-beli takođe zaostajali šest bodova za Partizanom

Veliku važnost imaće večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana 20. decembra na stadionu u Humskoj ulici. Ne i presudnu kad je u pitanju šampionska trka, ali s obzirom na trenutnih šest bodova prednosti u korist crno-belih, sve osim pobede značajno bi otežalo posao crveno-belima da se probiju do vodeće pozicije i sedmi put uzastopno kao prvi prođu kroz cilj Mozzart Bet Superlige.

Poslednji put kada je Crvena zvezda zaostajala šest bodova za najvećim rivalom bilo je u sezoni 2013/2014, ali su Nenad Milijaš i saigrači uspeli da nadoknade zaostatak i prvenstvenu trku završe na prvom mestu sa bodom više od Partizana. U izjavi za klupski sajt nekadašnji kapiten, danas trener omladinaca, vratio je film unazad i napravio paralelu sa aktuelnim dešavanjima i zaostatkom koji ima ekipa Baraka Bahara.

Izabrane vesti

Crveno-beli posle 14. odigranih kola zaostaju šest bodova za komšijama, ali Milijaš veruje da će uspeti to da nadoknade i nastave šampionski niz započet 2018. godine.

"Mislim da može da se povuče paralela, jer smo i tada za domaće uslove napravili prilično kvalitetnu ekipu koja nije od starta sezone igrala na nivou. Izgubili smo od Javora na otvaranju prvenstva, pa na rođendanu Marakane protiv Donjeg Srema remizirali, a onda i od Voždovca doživeli poraz. Navijači su bili nezadovoljni, maltene na startu sezone i razumeli smo ih u potpunosti, jer definitivno nismo igrali na nivou. A ekipa je bila izuzetno kvalitetna, tu su bili Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa... Ništa nam nije išlo od noge, iako smo na treninzima dobro radili, pa i na utakmicama ulazili sa samopouzdanjem, ali smo kao i tim Baraka Bahara danas, praktično iz jednog šuta primali golove. E onda je došao večiti derbi koji smo pobedili sa 1:0, bio je novembar, sećam se, i bila je 'biti ili ne biti' utakmica, govorilo se o smeni Stojanovića, kao i o tome da ako taj derbi ne pobedimo, nema ništa od nas. Skupili smo se, preko noći se praktično ujedini i stvorili sinergiju sa navijačima koja nas je držala do kraja sezone. Ta titula mi je jedna od najdražih u karijeri", istakao je Milijaš.

Pobeda nad Partizanom, autogolom Milana Obradovića, ulila je samopouzdanje crveno-belima, koji su u poslednjem kolu pred zimsku pauzu savladali Vojvodinu sa 2:1, nakon što su Novosađani vodili na poluvremenu. Potom je Partizan na otvaranju drugog dela sezone igrao 0:0 u Novom Pazaru, te su crveno-beli pobedom nad Javorom sa 2:1 preuzeli vrh i ostali na njemu do kraja.

Upravo će Vojvodina biti naredni rival Crvenoj zvezdi, u subotu na Karađorđu (16 časova), a tradicija kaže da Beograđani nisu poraženi od Lala u prethodnih 20 utakmica (18 pobeda, 2 remija).

"Na talasu onoga što smo izgradili u tom večitom derbiju, dakle na jednoj utakmici, došao je posle i preokret protiv Vojvodine, kao i sjajno proleće. Mogla bi ponovo Vojvodina da bude ekipa protiv koje ćemo preokrenuti sezonu u našu korist i najaviti pobednički niz koji može da traje do osvajanja titule. Ključ svega je bila sinergija koju smo stvorili sa navijačima, i sećam se da je iz utakmice u utakmicu sve više ljudi dolazilo na stadion. Atmosfera je bivala sve bolja, a mi smo postali prvaci. Kažem, verujem da će se to desiti i sa aktuelnim Zvezdinim timom koji ima sjajan stručni štab i fantastične pojedince. Verujem da će Zvezda biti prvak na kraju sezone", nema dilemu Nenad Milijaš.



tagovi

FK Crvena zvezdaNenad MilijašMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara