Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milioneri računaju na Halanda i naredne sezone: Nema razloga za brigu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 16:54

Norvežanin spreman za finale Kupa Nemačke, ne razmišlja o transferu

Odlična sezona u dresu Borusije Dortmund uticala je da Erling Haland postane jedan od igrača u fokusu uoči letnje pijace. Budućnost napadača Milionera svakodnevno je tema sportskih medija, međutim interesovanje fudbalskih giganata iz perspektive centarfora trenutno je u drugom planu s obzirom na to da će sutra, imati priliku da se u finalu Kupa Nemačke okiti prvim trofejem od dolaska u Dortmund.

Iako je bilo neizvesno da li će do susreta zakazanog za sredu uspeti da u potpunosti sanira povredu, Halandov oporavak je protekao po planu te se juče priključio saigračima u punom trenažnom procesu, a već danas se našao među putnicima za Berlin.

Izabrane vesti

Prvo finale od dolaska u redove Milionera bilo je povod da Norvežanin za Bild istakne ushićenje uoči susreta zakazanog za sutra od 20.45 u nemačkoj prestonici.

"Svaki fudbaler sanja o osvajanju trofeja, a tako i ja. Naši navijači zaista zaslužuju povod za slavlje u ovim teškim vremenima. Ipak, Lajpcig je veoma težak rival. Radujem se što će navijači uskoro biti sa nama, stvarno su jedinstveni i volim da igram pred njima", kazao je Haland.

Iako je redovna tema medijskih stubaca rezervisanih za fudbalske transfere, Norvežanin je istakao da je fokusiran isključivo na osvajanje trofeja.

"Uvek želim da igram na najvišem nivou. Liga šampiona mi je posebno važna", dodao je napadač.

Upravo ambicija da igra na najsvetlijoj internacionalnoj sceni faktor je koji se u javnosti pominje kao krucijalan kada je u pitanju naredni korak centarfora, a rasplet u Bundesligi smatraju ključnim s obzirom na to da Dortmund vodi trku sa Ajntrahtom za četvrto mesto.

Milioneri trenutno imaju bod prednosti u odnosu na klub iz Frankfurta, a prednost će pokušati da očuvaju u preostala dva kola.

Iako je u evropskim medijima bilo navoda da će Haland napustiti Dortmund ukoliko klub ne izbori mesto u Ligi šampiona, Hans Joakim Vacke, direktor Milionera, za Bild je istakao da će napadač bez ikakve dileme i naredne sezone nositi crno-žuti dres.

"Očekujem da Haland i u narednoj sezoni igra za nas, i ne smatram da ima razloga za zabrinutost po tom pitanju", rekao je čelnik Borusije Dortmund.


tagovi

Erling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara