David Silva (©AFP)
David Silva (©AFP)

Miljonarios na pragu finala Klausure (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 04:00

Kolumbija 1: Ambasadori iz Bogote dobili na svom terenu Junior sa 1:0 i u poslednjem kolu protiv gradskog rivala Independijente Santa Fea pobedom će da izbore borbu za titulu

Mundijal u Kataru je u punom jeku, ali Kolumbijci ne miruju. U naredne dve nedelje pada odluka o tituli. Miljonarios i Independijente Medeljin su najbliži borbi za trofej u Klausuri. U Aperturi, u prvom delu 2022. godine, najbolji je bio Atletiko Nasional koji se nije ni plasirao među osam najboljih timova u ovoj zemlji Južne Amerike.

Ambasadori su zadržali prvo mesto u Grupi A pošto su na svom terenu pobedili Junor sa 1:0. Junak meča bio je veteran David Silva. Oslobodio se čuvara u 74. minutu, a onda odapeo bombu sa više od 20 metara za jedini gol protiv Ajkula iz Barankilje vredan tri boda, za veliko slavlje na stadionu Kampin. Desetak minuta ranije, domaćin je ostao sa 10 fudbalera na terenu posle isključenja Linasa, ali su uspeli da pobede i zadrže pol-poziciju pred poslednje kolo.

Izabrane vesti

Miljonarios u poslednjem kolu igra sa gradskim rivalom Independijente Santa Feom koji nema šanse za finale. Ekipa iz prestonice ima bod više od Pereire koja je zadržala nadu da može do borbe za trofej posle ubedljivog trijumfa nad Santa Feom sa 5:1. Već posle 45 minuta bilo je 4:1 za domaćna. Dva gola delo su napadača Leonarda Kastra.

Podsetimo, samo pobednici obe grupe Kvadrangulara izboriće dvomeč za titulu. U Grupi B, Independijente ima bod više od Agilasa koji je dva puta u nizu doživeo poraze. Tim iz Medeljina mora da pobedi Pasto u gostima da bi sve držao u svojim rukama.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - KVADRANGULAR, 5. KOLO

Subota

Agilas - Pasto 3:4 (2:1)

/Perez 6pen, 12, Vaskez 80 - Malagon 12, Bone 76, Estasio 90, Eskalante 90+2/

Nedelja

Independijente Medeljin - Amerika Kali 2:1 (1:0)

/Pons 20, Kambindo 48 - Ramos 74pen/

Miljonarios - Junior 1:0 (0:0)

/Silva 74/

Ponedeljak

Pereira - Independijente Santa Fe 5:1 (4:0)

/Leon Muniz 14, Berio 31, Fori 38, Kastro 40, 84 – Moreno 51/



tagovi

Kolumbija 1KolumbijaMiljonariosDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara