Miloje o Krasou: Dete dobro radi, tražimo mu najbolju poziciju

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 09:17

Trener crveno-belih i o mečevima bez primljenog gola

Teško je Crvenoj zvezdi dati gol ovog proleća, jednako teško kao i opisivati trijumfe ekipe Vladana Milojevića. Nije bilo posebnog ukusa u trijumfu četvrtfinala Kupa protiv drugoligaša Vršca (3:0), ali su crveno-beli proveli običan dan u kancelariji pohoda na duplu krunu.

Bez stresa Crvena zvezda je overila šesti uzastopni trijumf bez primljenog gola, dok je Vladan Milojević iskoristio šansu da prošara tim i u prvu postavu uvrsti nekoliko projekata kluba. Od već afirmisanog Jovana Šljivića, do šanse talentovanim tinejdžerima poput Andrije Maksimovića i Veljka Milosavljevića.

Izabrane vesti

Crveno-beli su igrali sa dvojicom napadača. Ostao je dužan malobrojnoj publici u Ljutice Bogdana Uroš Sremčević, nije opipljiv učinak imao ni Žan Filip Kraso. Bio je reprezentativac Obale Slonovače u krupnom kadru, jer se od njega očekuje da pušta magiju kada god se pojavi na terenu. Kao pre nekoliko dana u Surdulici kada je spojio sa golom Aleksandra Kataija.

Nije toga bilo protiv Vršca, ali je Vladan Milojević ubeđen da će bivši član Sent Etjena doneti mnogo toga dobrog Crvenoj zvezdi. Ali prvo mu je potrebno definisati ulogu, pošto je vidljivo da nije prava devetka.

„Krasoa smo stavili da prvi put igra zajedno sa malim Urošem (Sremčević prim.aut), želeli smo da prvi put igramo sa dva špica. On ima kvalitet, pokušavamo da mu pronađemo najbolju poziciju. Probali smo ga u Surdulici na desnom boku, danas je bio u špicu. Dete dobro radi, ne mogu ništa da mu kažem. Očekujem mnogo do njega, verujem da će on to nama da vrati“, rekao je Vladan Milojević posle meča sa Vršecem.

Crvena zvezda nije primila gol 32 dana. Od trenutka kada je Aldo Kalulu pogodio mrežu Omrija Glazera traje neranjivost defanzive crveno-belih. Ima i do sjajnih intervencija izraelskog čuvara mreže, ali i do sveopštog rasta kada je u pitanju organizacija igre, disciplina i defanziva.

To je statistika, to se prati. Mene to nešto i ne zanima, jedino kada čujem od vas. Treniramo i radimo da nam odbrana dobro stoji i da dobijamo što manje udaraca od strane protivnika. Bilo je raznih situacija u poslednje vreme, Glazer nas je odbranio u nekoliko situacija. Ali mi smo tim koji pokušava da igra visoko, i ne možete da držite koncentraciju 90 minuta, nemoguće je da protivnik neće napraviti bar jednu šansu“.

Uspeo je Vladan Milojević na drugom frontu da odmori Glazera, Đigu, Spajića, Hvana, Ivanića, Olajinku.

„Izašli smo u malo izmenjenom sastavu, zadovoljan sam odnosom prema igri i svemu onome što smo hteli. Bilo je tu mnogo momaka koji nemaju kontinuitet igara, ispoštovali smo ono što smo se dogovorili pre utakmice. Kontrolisali smo igru. Mogu da pohvalim ekipu Vršca, koja je dobro organizovana. Znaju šta hoće, početak igre iz zadnje linije i njihov „bild ap“ su za svaku pohvalu. Mogli smo da postignemo još neki pogodak, ali zadovoljan sam. Arhivirali smo sve ovo i sada se okrećemo duelu protiv Železničara. Da pobedom završimo osnovni deo prvenstva“.

Morao je u 60. minutu Vladan Milojević da posegne za Bukarijem i Endijajom, pošto su Vršćani imali aktivan rezultat, odnosno minimalan zaostatak.

„Bio je takav plan, da Bukari odigra pola sata. Dragović se oseća fizički dobro, posle jednomesečne pauze. Uspeli smo da mu damo minute“.

Nema posebnih želja trener crveno-belih uoči žreba za polufinale Kupa, mada mu u prvom mandatu nedostaje dupla kruna.

„Sve ekipe su dobre. Nemam nikakve želje. Čekaju nas jako važne utakmice, ostale su i najbolje ekipe u prvenstvu“.


tagovi

Žan Filip KrasoVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara