Miloje počeo da uteže odbranu! Mijatovićeva Panenka možda i za oproštaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 17:11

Crveno-beli sigurni protiv Spartaka u Pafosu – 3:1

Teško da će nešto konkretno doneti test meč protiv subotičkog Spartaka Crvenoj zvezdi i Vladanu Milojeviću, ali ako ništa drugo videlo se da je novi trener crveno-belih počeo da uteže odbranu srpskog šampiona. Tim sa Marakane je delovala bolje u odnosu na testove protiv Hlorake i Zalageršega, ne dozvolivši ekipi Nenada Lalatovića da je ozbiljnije ugrozi dok se igralo u ioče takmičarskom ritmu. Zvezda je bila vrlo disciplinovana, gusta na sredini, svesna da će pre ili kasnije naplatiti kvalitet više u odnosu na rival. Tako je na kraju i bilo (3:1), uz nešto dopadljiviju igru u nastavku, koje je Panenkom iz penala ulepšao Jovan Mijatović.

Moguće je da se omladinski reprezentativac Srbije majstorijom, posle prekršaj nad Rodićem, oprostio od dresa Crvene zvezde, pošto se očekuje realizacija njegovog transfera u Njujork Siti. Ponovo je Šerif Endijaj brojao promašaje, mada je dobro proigrao Vladimira Lučića za inicijalnu prednost crveno-belih. Počeo je Vladan Milojević i da otkriva pojedine karte, i uigrava tandeme. Najbolje su se pokazali Kanga i Mijailović u srcu manvera.

Izabrane vesti

Jesu pripreme Crvene zvezde na Kipru specifične, usled činjenice da treneru srpskog šampiona Vladanu Milojeviću nedostaju brojni nosioci igre. Ali u trećem kontrolnom meču, ovog puta protiv subotičkog Spartaka, mogli su se naslutiti principi igre trofejnog stručnjaka iz Aranđelovca.

Ponovo je Vladan Milojević, kao u sudaru sa Hlorakom i Zalageršegom, izveo tim u formaciji 4-2-3-1. Ponovo je Viktor Radojević dobio šansu na levom boku, dok je neigranje Ivanića i Kataija mestom „startera“ platio još jedan bonus, Nikola Knežević. Nje bilo dopadljivih napada Crvene zvezde, mada je lopta išla brže nego na prethodnim proveravama. Međutim, videlo se ono na čemu Vladan Milojević insistira. Pre svega igra iz lopta i reakcija na izgubljen posed. Bila je Crvena zvezda u tom segmentu vrlo „divlja“ pod komandom Baraka Bahara, dozvoljava ekipima sličnim Spartaku da joj istrčavaju kontre i ulaze u šanse kada god požele.

Danas, u predgrađu Pafosa toga nije bilo. Kada god je golman Spartaka Vulić ispucavao loptu, ili su Subotičani kretali iz poslednje linije sa klupe Crvene zvezde se čula komanda „druga lopta“. Tražio je Vladan Milojević reakciju, koju je dobijao od vrlo motivisanih Kange i Mijailovića. Spartak je prvi put u 16 metara ušao u 44. minutu kada je Mudrinski izborio korner.

Na drugoj strani Vladimir Lučić je u trećem minutu promašio zicer, što smo često gledali u jesenjem delu sezone. Ali se iskupio sredinom prvog poluvremena, pošto je iiskorostio pas Šerifa Endijaja i desnom nogom poslao loptu iza Vulića.

Odigrali su Crvena zvezda i Spartak vrlo nervozan meč, sa mnogo faulova. Kanga i Tošeski su razmenili udarce, Prijović je sa leđa vukao Olajinku.

Crvena zvezda je pritiska posle drugog pogotka Lazara Nikolića (spretna reakcija posle kornera). Mogao je i morao bolje Šerif Endijaj u dve situacije, kada ga je proigrao Stefan Mitrović. Prve minute na pripremama na Kipru upisao je Milan Rodić i odmah iznudio jedanesterac. U gol ga je na divan način pretvorio Jovan Mijatović.

Prvi šut u okvir gola Spartak je uputio u 70. minutu. Tada je Vladan Milojević već dobrano promešao karte. Čudesnu odbranu upisao je golman crveno-belih Zoran Popović posle šuta Voje Ubiparipa. Bili su to Spartakovi trenuci

Narednu proveru crveno-beli imaju u nedelju protiv lučanske Mladosti.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:1 (0:0)

/Lučić 22, Nikolić 46, Mijatović 65 pen – Ubiparip 81/

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović (od 89. Draškić) – Nikolić, Spajić (od 46. Milunović), Dragović (od 66. Milosavljević), Radojević (od 60. Rodić) – Mijailović, Kanga (od 66. Šljivić) – Olajinka (od 66. Kabić), Knežević (od 46. Stamenić), Lučić (od 46. Mitrović) – Endijaj (od 60. Mijatović).

SPARTAK (3-4-2-1): Vulić – Prijović, Ćalasan, Bogićević – Tošeski, Đurasović, Krsmanović, Stanojev – Bijelović, Todorovski – Mudrinski. Igrali su još: Manojlović, Martinović, Babić, Lukić, Kolarić, Ubiparip, Kolins.


tagovi

Vladan MilojevićNenad LalatovićVladimir LučićLazar Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara