Milojević: Kanga mnogo voli Zvezdu, nekad misli da može sve sam da uradi na terenu

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 19:53

"On je veoma bitan igrač za nas, nekad donosi veoma dobre odluke, u pojedinim trenucima i loše. To je Kanga, jedini igrač koji je stalno na lopti. Mnogo se podigao u odnosu na prvi put kad sam bio, što se tiče treninga, odnosa...", kaže šef struke crveno-belih

Vladan Milojević je bio zadovoljan pobedom svoje ekipe na otvaranju prolećnog dela sezone, iako se jasno videlo da su njegovi izabranici imali određenu vrstu straha od greške i blokade nakon jesenjeg dela sezone koju je Crvena zvezda završila na drugom mestu.

Utakmica protiv Voždovca bila je pod kontrolom sve do samog finiša i smanjenja rezultat, ali je privedena kraju onako kako je to želeo stručni štab aktuelnog šampiona.

Izabrane vesti

"Znali smo da će biti teška utakmica, ne znate u kakvoj je formi ekipa posle napornih priprema. Protivnik radi jako dobro, ima svoj sistem, sa dosta talentovanih igrača. Kad ne date taj treći gol, možete da uvedete utakmicu u neku dramu. Nažalost mi smo je uveli, ali na sreću smo osvojili tri boda koji su nam bili jako važni", rekao je Milojević posle meča na stadionu Rajko Mitić.

Osman Bukari je propustio gotovo kompletne pripreme, ali se to nije osetilo u njegovoj igri.

"Bukari je kvalitetan igrač, jedan od najboljih u Mozzart Bet Superligi. Sa nama je bio samo nekih sedam dana, ali to su sve pametni igrači, vrlo brozo se uklopio u naš sistem i drago mi je zbog toga. Malo mi je bila nepoznanica kako će sve da iznese, plan je bio da ima manju minutažu, ali sam tok utakmice je uticao da bude na terenu do kraja".

Kada se vrati In Bom Hvang mogla bi da nastane "gužva" na poziciji organizatora igre. Njemu i Geloru Kangi bi u pojedinim trenucima mogle da zafale dve lopte.

"Nije tako, Kanga je veoma bitan igrač za nas, nekad donosi veoma dobre odluke, u pojedinim trenucima i loše. To je Kanga, igrač koji je stalno na lopti. Mnogo se podigao u odnosu na prvi put kad sam bio, što se tiče treninga, odnosa... On jako voli Crvenu zvezdu, jako voli ovaj klub, tako da nekad odradi neke stvari misleći da može da uradi sve sam. I Hvang i Kraso su dva kvalitetna igrača, još se nismo upoznali, imaćemo vremena, očekujemo ih vrlo brzo. Nema kukanja, snaći ćemo se i što pre ih ubaciti u tim".

Omri Glazer još uvek kuburi s povredom.

"Glazer je vukao tu povredu još od prvih dana kad smo trenirali ovde na veštačkom terenu. Ne znam da li je ikad trenirao na takvom terenu. Povreda se pogoršala, rekli smo da nećemo da rizikujemo. Imamo Zorana Popovića na koga možemo da se oslonimo".

U nekoliko situacija Milojević je prilično burno reagovao kraj aut-linije.

"Nekad odluke koje igrači donose na terenu moraju da budu hrabrije, da se ne plaše. Ali prva je utakmica, drugi ste, jurite prednost, to Zvezda nije navikla prethodnih godina. Malo se se i strah uvukao kod njih. Na poluvremenu smo rekli da treba da se opuste, da igraju ono što rade na treningu. Psihologija je jako ozbiljna stvar u samom životu, tako i u sportu. Nisu donosili prave odluke, već su išli linijom manjeg otpora. To mi se nije svidelo".

Piter Olajinka je ispobavan na više pozicija, ali se čini da mu ova kraj leve aut-linije najbolje prija.

"Pokušavam igračima da pronađem njihove prirodne pozicije. Svaki igrač ima primarnu i sekundarnu poziciju. Sa njim sam razgovarao, siguran sam da može da odgovori na više pozicija".

Emocija prema navijačima Crvene zvezde je uvek snažna. Isti je slučaj i sa suprotne strane

"Ja sam se njih mnogo uželeo, morate njih da pitate. Puno mi je srce, meni je Zvezda sve. Zvezda nam je puno toga dala meni i mojoj porodici, trudiću se vrednim radom da vratimo makar komadić od onoga što ona zaslužuje".

Milojević ne razmišlja o teškom rasporedu.

"Moramo da igramo sa svim protivnicima. Kada birate naći ćete i dobre i loše stvari. Ićićemo utakmicu po utakmicu, ova je već arhivirana, pripremamo se za Novi Pazar koji igra jako dobro na svom terenu. Tako je kako je, spremićemo se, najbitnije je da su momci zdravi".

Ivanić se vratio u tim, uskoro će Aleksandar Katai.

"On radi po svom individualnom programu, dobro to ide, očekujemo da se i on uskoro priključi. To su pitanja za doktore, dok ne bude sto odsto spreman i ne predaju mi ga na treningu, on će raditi po svom individualnom programu", zaključio je Milojević.



tagovi

Gelor KangaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara