Vladan Milojević
Vladan Milojević

Milojević: Moglo je da prevali na obe strane, žalim samo zbog Rodićeve šanse na 2:1

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.08.19. | 00:03

Pohvale i za Matea Garsiju

Treća već sezona u Ljutice Bogdana,  toliko već uspeha, ali retko ćete kada videti Vladana Milojevića da se prepusti uspehu. A 2:2 u Bernu ipak je uspeh, jer Crvena zvezda sa pozitivnim rezultatom čeka revanš na domaćem terenu. S tim da je šef struke srpskog šampiona ipak oprezan. Uvek je takav. Miran i proračunat. Pa i kada komentariše prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona.
Uživali smo i gledali utakmicu sa četiri gola. A mogao je i još koji da padne. Dali smo koliko smo mogli na ovakvom, specifičnom terenu. Ne mogu da imam zamerke na borbenost, htenje i želju. Ono što bih možda promenio... Možda žalim zbog onog kornera i one šanse Rodića kod rezultata 2:1. Ali ne treba mnogo da žalimo, ostaje drugo poluvreme na Marakani. Znali smo da su Jang Bojsi motorički jako snažna ekipa, brza, sa specifičnim stilom igranja. Zahalio bih se navijačima, ambijent je bio prelep, pokazali su kako se  bodri svoj klub i zemlja“.

O penalu skoro i premijeri video tehnologije na meču Crvene zvezde maltene ni reči.
Što se tiče VAR nemam ja tu šta da komentarišem. To je nešto novo i pomaže da bude poštenije. Ako je VAR tako pokazao, nemam šta da dodam“.

Izabrane vesti

A o samom rezultatu...
Da li je relan ili nije, ne možemo da pričamo jer ćemo možda biti subjektivni. Moglo je da prevali na obe strane. Kakav god rezultat da je bio večeras, znali smo da će se sve rešavati na Marakani. Mi ćemo u Beogradu igrati kao da je 0:0. Ta jedna utakmica je kao finale za nas“.

A kakav Jang Bojs očekuje Milojević u Beogradu?
Jang Bojs je ekipa koja ima svoj način igre što smo znali i u pripremi ove utakmice. Šta će kolega pripremiti u revanšu, ne znam, ali imamo dosta vremena da se pripremimo. Breme pritiska neka padne na mene“.

Još malo o prvom meču. Neuobičajeno veliki broj šansi za Zvezdine evropske utakmice.
Za nas trenere bi bilo dobro da toga nema, ali za užitak i publiku je bolje. Znali smo da ćemo da budemo pod pritiskom. Delom i zbog podloge na terenu koje je jako brza i nezgodna. To se videlo u par sitnica gde su neke stvari izgledale drugačije. Jednu stvar moram da kažem, a koja je jako bitna. Igramo od prvog kola, imamo dvojicu igrača koji nisu igrali zbog kartona, trojicu kojima su pretili za revanš. Protivnik igra prvu utakmicu i nema kartone. A mi smo morali da čuvamo dvojicu igrača koji su nam jako bitni da imamo više varijanti u igri“.

O debiju Matea Garsije?
Presrećan sam zbog debitantskog gola. On je igrač koji će mnogo doneti Zvezdi. Vrlo brzo je ušao u naš sistem i vrlo brzo će ući u srca navijača. Ne sećamo se kad je imao takmičarku utakmicu. Jeste trenirao u Las Plamasu, ali bez utakmica. Jako mi drago da pokazuje ljubav prema Crvenoj zvezdi i što smo doveli takvog momka i profesionalca. Prihvatio je sve bez ikakvog pogovora, pristao da pomogne siagračima. To me čini jako ponosnim. Dobili smo plemenitog igrača. U maniru velikog znalca se našao na pravom mestu i dao gol. Slabo je fizički pripremeljem, to se videlo i u prvom pouvremenu. Zbog toga je i regovao drugačije u par situacija. Takođe, on dete nikad nije igrao na veštačkoj travi i mnogo toga mu je večeras bilo prvi put. Drago mi je da mu se vratilo na pravi način“.

Trener Jang Bojsa Gerardo Seoane nije bio previše raspoložen za priču.
Moja ekipa zaslužuje pohvale, igrala je dobro. Rezultat ne odgovara viđenom na terenu. Znamo šta bismo morali da poboljšamo, sa ofanzivnom snagom možemo da se podignemo iduće nedelje u Beogradu. Slabo smo finiširali akcije. Imali smo mnogo šansi, dali malo golova. Takođe, moram da istaknem i njihovog golmana koji je regaovao fantastično i sprečio nekoliko golova. Svesni smo da će biti teško u Beogradu, imaće snažnu podršku. Čeka nas veliki zid sa tribina, ali smo prošle godine u Ligi šampioni stekli iskustva i pokazali se spremnim za najveća iskušenja“.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara