Milojević nema dilemu pred Budimpeštu: Zvezda je pravljenja za 4-3-3, nemamo ving beka

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 16:43

Trener crveno-belih u špicu mađarskog kluba očekuje Rajana Mmaea umesto Bolija

Kada je bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković prvi put odlučio da promeni formaciju i Hofenhajmu suprotstavi sistem sa trojicom štopera to je izgledalo više neko pristojno. Kasnije je Stanković zadržavao isti kurs na još nekim mečevima i stizao do istorijskih rezultata, posebno u Razgradu i Bragi.

Suočen sa nestabilnom situacijom u timu, Miloš Milojević je krenuo tim putem protiv Monaka i Trabzona, ali se u beogradskom meču sa Ferencvarošom vratio na staro i profitirao. Ima tu slatku muku mladi stručnjak da u igračkom kadru ima trojicu štopera koji zaslužuju mesto u timu (Eraković, Milunović i Dragović), ali mu je povreda popularnog Đeda skratila prostore za trenerske manevre.

Izabrane vesti

Eraković je vraćen na prirodnu poziciju, Gobeljić je dobio mogućnost da se razmahne na desnom boku. I deluje da će i pored Milunovićevog stanja, Miloš Milojević zadržati formaciju sa četvroricom igrača u poslednjoj liniji.

Nagoveštavao je to njegov monolog posle duela sa Spartakom.

„Ova ekipa Crvene zvezde je pravljana za sistem 4-3-3. Nemamo klasičnog ving beka. Možemo da pravimo neku asimetriju. Da na jednoj strani igramo sa bekom, na drugoj sa krilom. Ili da pokušamo sa dva krila, ako nam je potrebna ofanziva. To sve zavisi. Ja bih lično zadržao naš sistem, nešto što igrači osećaju, jer se igra tako duže vreme. Videćemo još kako će to delovati, ostavljam prostor za promene, jer videćemo da li Ferencvaroš može da nas iznenadi“, poručio je Miloš Milojević.

Najbolji tim Mađarske je u Beogradu odigrao jednu od najslabijih utakmica u Evropi, računajući poslednje tri sezone. Crvena zvezda je, prema Milojevićevom planu, uspela da skrati prostore Fradiju, ne dozvolivši mu da trači i tranzicijom iskušava poslednju liniju srpskog šampiona. Na Gropama Areni se očekuje meč drugačijeg sadržaja, možda i Fradijeva kontrola.

„Možda rezultat od 4:1 nije realan odnos snaga, ali ako ponovimo istu partiju možemo da ih dobijemo.Bio bih zadovoljan i sa 1:0 u Budimpešti. U Beogradu smo mi imali inspiraciju i volju. Kada god su oni pomislili da imaju šansu da se vrate, mi smo davali golove. To ih demoralisalo, nas dizalo. Nismo morali da primimo pogodak, neka mala nonšalentnost nam se desila. Sada nas čeka sasvim druga utakmica, ako budemo spavali, i pomislili da će nam rezultat iz Beograda doneti pobedu, to se neće desiti. Moramo da kopamo od nule“.

Skauting služba i sportski štab Crvene zvezde očekuju da Stanislav Čerčesov izvrši promenu u špicu napada i da umesto brzog Bolija šansu ukaže sporijem, ali fudbalski pismenijem reprezentativcu Maroka Rajanu Mmaeu.

„On je drugačiji špic od Bolija. On voli da se spusti, zadrži loptu i naiđe iz drugog plana. Sa druge strane Boli je špic prostora, dobar je leđima i zna da se okrene.Postoji velika šansa Mmae igra. Oni su domaćini, pretpostavljam da će pokušati da iz kontrole dođu do rezultata“.

Ferenc je prekinuo neprijatan niz od dva uzastopna poraza pobedom nad Debrecinom (2:0). Šampion Mađarske je uz promašenu postavu, baš kao i Crvena zvezda ovog vikenda, u laganom ritmu bio bolji od nedoraslog rivala.

„Nemam neki običaj da slavim pobede. To moram da naučim. U suštini odmah krećem da pripremam Ferencvaroš. Već smo počeli nešto da radimo, pogledaćemo i meč protiv Debrecina. Mnogo njihovih mečeva smo pogledali. Ne menjaju nešto mnogo sistem. Možda budu promenili jednog ili dvojicu igrača“.

Meč protiv Spartaka u 14. kolu Mozzart Bet Superlige obeležio je Marko Gobeljić. Sjajan period Zvezdin desni bek je produžio sa dva postignuta gola.

„Morate da radite sa tim igračima i da im verujete. Ako su pravi oni će se koncentrisati na fudbal, ne na to šta se priča, piše i spekuliše. Onda sve dođe. Gobelja je stabilan igrač, ima vrline i mane. Sad mu se potrefilo da postigne dva gola, i da nije to uradio imao je mnogo trčanja koja su nam potrebna da otvaraju prostore. Ne gledam kroz učinak, nego zahteve u igri. On to radi odlično“, dodao je Milojević.


tagovi

Miloš MilojevićMarko GobeljićFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara