Milojević odveo Al Ahli u četvrtfinale Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 18:47

Uspeh srpskog stratega na klupi sastava iz Džede

Veliki rezultat srpskog stratega Vladana Milojevića na klupi Al Ahlija iz Saudijske Arabije. Klub iz Džede je obezbedio plasman u četvrtfinale azijske Lige šampiona pošto je u penal seriji savladao Šabab Al Ahli iz Dubaija nakon izvođenja jedanaesteraca - 1:1 (0:1), penalima 4:3.

Milojevićev tim je bio prinuđen da juri prednost protivnika od 28. minuta. Šabab je vodio prilično srećnim golom Ganijeva o 28. minuta, pošto je lopta skrenula pravac posle njegovog udarca iz daljine i prevarila Al Ovajsa. Ipak, napori su se isplatili ekipi iz Džede, koja je do izjednačenja stigla u 54. minutu gol Al Some iz penala.

Izabrane vesti

Dva tima su do kraja meča tražila način da stignu do gola, što se potom preselilo i na produžetke. Marko Marin je zamenjen u drugom minutu nadoknade, a Al Ahli je mogao posao da reši i pre penala. U poslednjim trenucima produžetka kolosalnu šansu je imao Al Mogavi, ali je njegov udarac na fantastičan način Madžed Naser.

Na penal ruletu je daleko mirniji bio Milojevićev tim, iako se odlični Al Soma kockao sa živcima ekipe u petoj seriji kada je mogao da reši pitanje prolaska ali se odlučio za "panenku" i pogodio prečku. Ipak, igrači Šababa su bili previše nervozni na ruletu, prvo je Kalil pogodio prečku u prvoj seriji, dok je na kraju pete Al Nakbi poslao loptu pola metra iznad gola i tako srušio snove sastavu iz Dubaija.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ, KATAR)

Subota

Al Ahli (Sau) - Šabab Al Ahli (UAE) 1:1 (0:1), penalima 4:3

19.45: (2,35) Pahtokar (Uzb) (3,00) Esteglal (Iran) (3,10)

Nedelja

15.40: Persepolis (Iran) - Al Sad (Kat)

19.45: Al Nasr Rijad (Sau) - Al Tavon (Sau)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Vladan MilojevićAl Ahli DžedaMarko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara