Milojević: Ove sezone napadamo i trofej Kupa, na KiM šansa i za omladince

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.19. | 14:29

Crveno-beli spremni za gostovanje kod Trepče

Da se politika ne meša u sport – bio bi to praznik fudbala u Kosovskoj Mitrovici. Ovako, još vlada neizvesnost oko toga da li će vlasti samoproglašene republike Kosovo pustiti delegaciju Crvene zvezde da odigra Kup utakmicu sa Trepčom. Vladan Milojević se nada da hoće, jer ipak je to “samo” fudbalska utakmica, koja ne bi trebalo da je političko pitanje.
Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku za susret sa našim narodom koji znamo u kakvoj situaciji se nalazi. Mi ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru igru u sportskoj atmosferi, siguran sam da će biti dosta publike. Sa druge strane i za njih je ogromna sreća da uživo vide igrače Crvene zvezde. To je veliki sportski događaj, a samo druženje pre i posle utakmice, kao i susret sa njima, predstavljaće veliko zadovoljstvo za sve nas, srca će nam biti ispunjena”, kaže trener Crvene zvezde na konferenciji za novinare uoči meča.

Što se tiče samog fudbala, rezultat naravno ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja. I zato što uslovi u kojima živi Trepča jednostavno ne mogu da se porede sa onima u kojima uživaju crveno-beli. I zbog tradicija, odnosno same veličine beogradskog kluba. A i zato što Zvezda ove sezone planira da osvoji trofej koji je Milojeviću uvek izmicao u ove dve sezone u Ljutice Bogdana.
Crvena zvezda uvek ima velika očekivanja. Za dve godine koliko sam trener nedostajao nam je uspeh u Kupu Srbije. Međutim ove godine smo rešeni da napadnemo i trofej koji nam fali poslednjih godina u vitrinama”, kaže šef crveno-belog stručnog štaba.

Izabrane vesti

O tom trofeju se ipak neće odlučivati u Kosovskoj Mitrovici. To je samo prvi korak. Pa se očekuje i da Vladan Milojević šansu ukaže nekim momcima iz omladinske škole. Posebno zato što…
Imamo dosta reprezentativaca koji su otišli na okupljanja svojih nacionalnih timova. Nemamo mnogo igrača koji su ostali da treniraju sa nama. Isto tako raspolažemo sa dosta momaka i igrača koji su budućnost Crvene zvezde. Oni su to pokazali na utakmicama Omladinske Lige šampiona, posebno u pobedi protiv Olimpijakosa i nerešenom rezultatu protiv ekipe kao što je Bajern... Kada god budemo imali prilike mi ćemo ih pozvati da budu deo prvog tima. Mnogo će im značiti da osete kako je igrati seniorski fudbal, jer oni će sigurno u skorijoj budućnosti biti nosioci Crvene zvezde", zaključio je šef stručnog štaba Vladan Milojević.

Već koliko danas, sa prvim timom su trenirali omladinci Miloš Pantović, Aleksa Matić, Ilija Babić, Aleksandar Lukić i Borisav Burmaz

Videćemo da li će neko od njih sutra i dobiti šansu. S tim da u Fudbalskom savez takozvanog Kosova uporno tvrde da utakmica - ne može da se igra. Konačnu odluku verovatno ćemo dobiti tek kad stignemo na granicu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara