Najnovije vesti

Milojević: Pavkov nije džoker

Vreme čitanja: 2 minuta

Trener Helsinkija se uzda u veštački teren

Crvena zvezda je zabeležila još jednu rutinsku pobedu na svom terenu. Ne uz atraktivnu igru, ali vrlo autoritativno crveno-beli su došli do velikog kapitala pred revanš u Helsinkiju.

Dobar deo posla je obavljen, ali Vladan Milojević je poslovično oprezan.
"Jako teška utakmica, rekao sam da će tako biti i na konferenciji pre meča. Oni znaju šta hoće u svakom trenutku. Teško je braniti njihove brze igrače na otvorenom prostoru. Bili smo strpljivi protiv duplog bloka. Svi su stajali ispod centra... Mnogo je teško to probiti. Imali smo šanse da damo još koji gol. Završili smo samo prvo poluvreme. Helsinki je ekipa koja se ne predaje na svom veštačkom terenu“, rekao je Vladan Milojević

Helsinki je odigrao suviše defanzivno. Čini se da je Milojević to očekivao, mada je želeo da izbegne zasluge za ovakav ishod...
"U pripremi meča nisam očekivao takav Helsinki. Oni vole da igraju fudbal, imaju dobrog trenera. Tačno se vidi svaka adaptacija u igri. Imali su takav plan, da iz jednog dobrog bloka otvaraju kontre sa brzim igračima kao što su Tarasov, Mensa i Riski. Tražili su pukotinu, ali smo mi to dobro odradili“.

Utisak je da je Crvena zveda mogla i bolje...
"Treba dobro analizirati ovu utakmicu. Ne mogu ništa konkretno da zamerim mojim igračima. Bilo je želje, strpljenja. Ovo je živa igra, dešavaju se greške. Nekada je do pada koncentracije, nekada do umora. Prezadovoljan sam atmosferom, navijači su još jednom pokazali kako se bodri klub“.

Onda malo o pojedincima. Pre svega o Ivaniću...
"Danas ste videli Ivanića na desnoj strani. Zadovoljan sam njegovim ponašanjem i igrom. On se najbolje snalazi u sredini, ali imali smo plan i strategiju. U jednom trenutku nam je bila potrebna brzina".

A zatim i o Pavkovu i njegovoj ulozi džokera.
"On nije džoker. On je za mene standardan igrač, koliko god da igra. Njegova kompatibilnost sa Boaćijem je odlična. On je bitan igrač za nas, uvek nam donese ono što treba. Isto tako mogu da kažem za Boaćija. Tu imamo i Tomanea, kao i pretalentovanog Krstovića. Videćete ga uskoro. Dobro dete i fudbaler. Imamo u dubini dosta špiceva“, jasan je bio Milojević.

Trener Helsinkija Toni Koskela bio je kratak. On se uzda u veštačku travu u Finskoj.
"Zvezda je težak protivnik, kao što smo i očekivali. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, šteta je što smo primili taj drugi gol. Imali smo šanse iz kontri, ali su defanzivci Zvezde reagovali u poslednjem trenutku. Bolje igramo kod kuće. Biće teško. Međutim, ne predajemo se, možemo da naškodima svima. Igramo na veštačkoj travi i to može da bude problem za Zvezdu“, rekao je Koskela.

Foto: MN Press

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva