Milojević zvanično u Emiratima: Srbin po odlasku iz Zvezde samo nedelju dana bez posla

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 10:15

Doskorašnji trener crveno-belih preuzeo Al Vasl iz Dubaija

Miloš Milojević promovisan je u novog trenera Al Vasla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Doskorašni strateg Crvene zvezde brzo je pronašao novu sredinu posle rasanka sa klubom iz Ljutice Bogdana i trenersku karijeru će nastaviti u Dubaiju, na klupi kluba koji u svojim vitrinama ima sedam državnih kruna.

Srpski strateg uz duplu krunu se oprostio od crveno-belih i prepustio kormilo Baraku Baharu, a bez kluba je bio samo nedelju dana. Iako se pominjao i rumunski Kluž, ali i interesovanje iz Rusije, perspektivni trener opredelio se za Bliski istok.

Izabrane vesti

Al Vasl je nedavnuu sezonu završio na četvrtoj poziciji, a po završetku zvaničnih obaveza rastao se sa španskim šefom stručnog štaba Huanom Antoniom Picijem. Klub iz Dubaija nije otkrio detalje dogovora, ali je obeleodanio uspostavljanje nove saradnje.

"Srpski trener Miloš Milojević predvodiće klub u narednoj sezoni", stoji u objavi Al Vasla.

Istim povodom na društvenim mrežama oglasio se i Milojević koji je objavio sliku uz poruku: "Novo poglavlje".

Nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Malmea, Hamarbija, Mjalbija, Brejdablika i Vikingura u novoj sredini dočekaće sunarodnik Aleksandar Vasiljević, mladi štoper koji je u klub stigao zime 2022. godine iz Metalca. Podsetimo, put Emirata se očekuuje da krene i Marko Nikolić koji je uspostasvio dogovor sa Šabab Al Ahlijem i očekuje se samo ozvaničenje saradnje.

Milojević se sa Crvenom zvezdom rastao posle sezone u kojoj je kormilo preuzeo od Dejana Stankovića i bez poraza na domaćoj sceni stigao do duple krune, treće u nizu za klub iz Ljutice Bogdana, a jedinu senku na učinak bacili su rezultati u Evropi i činjenica da su crveno-beli takmičenje završili u grupnoj fazi Lige Evrope. Rukovodstvo kluba u želji za promenama i buđenjem ekipe poseglo je za novim strategom i pre nekoliko nedelja je postiglo dogovor sa Barakom Baharom koji je već nagovestio rezove na Topčiderskom brdu.

Kada je u pitanju nova sredina srpskog stratega Al Vasl je godinama unazad pozicioniran u sredini tabele, a poslednji zapaženiji rezultat ostvario je u sezoni 2017/18. kada je bio treći uz poraze u finalima Prezident kupa i Liga kupa. Prethodno, stazu srpskim stretezima utabao je niz stručnjaka od kojih su poslednji Aleksandar Veselinović i Goran Tufegdžić, bivši treneri Al Dafre i Ajmana.



tagovi

Miloš MilojevićAl Vaslujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara