Milojevićev debakl umesto prvog mesta u režiji nezaustavljivog Tavambe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 18:36

Marin zamenjen na poluvremenu, Nikolić dao dva gola, Miletić pocvrneo

Taman kad je Al Ahli Vladana Milojevića ušao u formu i kada je lider Al Hilal ukočio i počeo da prosipa bodove, umesto skoka na prvo mesto, bivši Zvezdin trener je doživeo najveći debakl otkako je došao u Saudijsku Arabiju.

Predvođen nekadašnjim Partizanovim napadačem, nezaustavljivim Leandreom Tavambom, Al Tavon je deklasirao Al Ahli kao gost sa 3:0 i sprečio ga da se pobedom probije na prvo mesto ispred Al Hilala.

Izabrane vesti

Gubio je Milojević i ranije neke mečeve u kojima je bio favorit sa Al Ahlijem, ali nikada ovako ubedljivo. Ovo mu je najteži poraz od dolaska u saudijski fudbal pre nešto manje od godinu dana.

Nije ovakav epilog mogao da se očekuje iako je Al Tavon u prošlosti znao da bude nagazna mina za favoriite. Al Ahli je imao dve pobede u nizu i vetar u leđa posle novog kiksa Al Hilala pa se očekivalo da pobedom preuzme prvo mesto. Pogotovo što ni Al Tavon nije bio u nekoj posebno dobroj formi.

Ali gosti su u Džedi odigrali furioznih poslednjih 15 minuta prvog poluvremena. Leandre Tavamba je u 30. minutu prošao po desnom krilu i idealno centrirao Senegalcu Saneu na petercu za vođstvo. Pet minuta kasnije je odbrana Al Ahlija još jednom izigrana, da bi na kraju poluvremena Tavamba sjajno istrčao i krunisao još jednu kontru Al Tavona.

Koliko je Milojević bio besan na svoje igrače, najbolje pokazuje to što je Marka Marina i Abdulrahmana Gariba zamenio na poluvremenu, ušao je Samuel Ovusu ali se ništa nije promenilo.

Još jedan bivši Partizanov napadač u Saudijskoj Arabiji je danas imao dan. Nemanja Nikolić je postigao dva gola za vođstvo njegovog Al Raeda od 2:0 protiv Al Kadisije. Ali Nikolićev tim je do kraja primio dva gola i morao da se zadovolji bodom (2:2), a utisak je dodatno pokvario Nemanja Miletić koji je isključen.



tagovi

Al AhliVladan MilojevićLeandre TavambaAl Tavon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara