Milojevićev detaljni skener Ranđelovića: Strašna brzina, dobra završnica, materijal za reprezentaciju, lepa karijera je pred njim…

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.19. | 12:54

Trener Crvene zvezde analiizirao igru nove malde zvezde srpskog fudbala

Vladan Milojević ne voli da ističe pojedince ispred koletkiva i da ih u javnosti detaljno analizira. Makar to važi za njegove igrače. Ali retko kada izdavaja i protivničke. Ali u jednom slučaju je napravio izuzetak…

Milojević u Grčkoj ima sjajnu reputaciju. Često je tema u njihovim medijima, a grčki Sport24 je pozvao trenera Crvene zvezde u pomoć za analizu momka o kojem se u Grčkoj sve češće priča – Lazara Ranđelovića.

Izabrane vesti

Mlado krilo Radničkog iz Niša je jedno otkrića srpskog fudbala. Olimpijakos ga je još letos kaparaisao u transferu teškom 600.000 evra namirisavši veliki potencijal. Ostavio ga je u Radničkom na pozajmici i pustio ga da nastavi razvoj. Što je bio pun pogodak. Ranđelović je izrastao u nosioca igre, postao je mladi reprezentativac, nedavno odigrao sjajan meč za Orliće u Poljskoj, a grčki mediji poslednjih dana sve češće pišu u o njemu.

Poznavaoci fudbalskih prilika u Pireju tvrde poslednjih dana da je Olimpijakosov trener Pedro Martins oduševljen kako se Ranđelovič razvija i da ozbiljno razmišlja da mu od leta pruži šansu u prvom timu iako to nije bio prvobitni plan grčkog velikana. Martinsovi saradnici su detaljno pratili napredak mladog Leskovčanina, izveštaji su bili samo pozitivni i Portugalac jedva čeka da vidi Ranđelovića na letnjim pripremama.

A evo i šta Vladan Milojević misli o igraču Radničkog.
“On je klasično krilo sa strahovitom brzinom. Ove sezone je posebno odskočio. Igra za mladu reprezentaciju Srbije i odskače igrama u prvenstvu. Interesantan je način na koji vrši pritisak na defanzivce i osvaja loptu. Na najbolji način koristi brzinu i može da igra na obe strane napada. To je povezano i sa načinom igre koji njegov treber neguje”, kaže Milojević u razgovoru za kolege iz grčkog Sport 24.

Kakav je u driblingu i igri jedan na jedan?
“Nije igrač koji će lako predriblati protivnika u mestu. Ali kada ide na rivala u punoj brzoni, ne ostavlja mu mnogo šanse. To je njegova najveća snaga”.

Na kojoj strani je bolji?
“Obično igra na levoj strani, ali može i desno”.

Kakva mu je završnica?
“Ima je, postiže golove. I iz kaznenog prostora, i van njega. Daj golove na razne načine, ima tu raznovrsnost. Nije visok za skok igru, ali voli da šutira sa obe noge. Lepa budućnost je pred njim. Još je mlad i jako dobro se razvija”.

Kako bi ocenili njegovu sezonu do sada?
“Legao mu je tim i iskoristio je priliku. Da se ne lažemo, svi klubovi u Srbiji forisraju mlade igrače da bi zaradili na njima. Stavljaju ih u izlog da bi ih prodali. Jako je važno da se mlad igrač nalazi u timu koji ima cilj i koji može da ga podrži. U Srbiji većini timova nema ozbiljne ambicije. Naravno, Radnički je drugačiji. Imaju sjajnu sezonu i uspeli su da promovišu Ranđelovića. Iskombinovali su oboje”.

Da li je spreman za Olimpijakos?
“Nije još spreman. Do ove sezone je igrao drugoligaški fudbal u Srbiji. Napredovao je mnogo, ali biće mu potrebno još šansi za sticanje iskustva da bi bio što spremniji za Olimpijakos. Naravno, viđali smo i slučajeve igrača koji su dolazili iz manjih u veće klubove i brzo se uklopili.  Verujem da je ispred njega lepa karijera i da će postati reprezentativac Srbije. Mora da se bori za to, sve zavisi od njega”, poručio je Milojević.

Posle ovakvih pohvala najboljeg treera u Srbiji, Ranđelović će sigurno sa još boljom reputacijom stići u Grčku. Jer, tamo se Milojevićevo mišljenje jako ceni i poštuje…

(FOTO: Star sport)


tagovi

Lazar RanđelovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara