Veljko Birmančević u dresu Malmea (©Reuters)
Veljko Birmančević u dresu Malmea (©Reuters)

Milojevićev Malme zaustavljen u Litvaniji, goleada u Bakuu pripala Karabagu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 20:16

Žalgiris i šampion Azerbejdžana stigli do prednosti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Ekipa srpskog stručnjaka Miloša Milojevića gostovala je na startu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona litvanskom Žalgirisu i na opšte iznenađenje - izgubla (0:1). Veljko Birmančević je u poraženoj ekipi odigrao samo prvo poluvreme. U isto vreme Karabag je u daleko zanimljivijem susretu savladao pred svojim navijačima savladao švajcarski Cirih (3:2). Vodio je sa 2:0, pa 3:1, ali su gosti sačuvali nadu golom sa kreča u 85. minutu.

Pobednik duela između litvanskog i švedskog šampiona u trećem kolu igraće sa boljim iz duela Linfilda i Bode Glimta. Karabag je sada korak bliži da se odmeri sa pobednikom duela Ferencvaroš - Slovan Bratislava.

Izabrane vesti

Namučio se Malme da dođe do druge faze kvalifikacija. Dobio je kod kuće islandski Vikingur sa 3:2, a izvukao remi iz goleade na u Rejkjaviku (3:3). Sada će kod kuće morati da vadi fleke posle bledog izdanja u Viljnusu.

Ne samo da je švedski šampion poražen, već je i u potpunosti nadigram. Žalgiris je imao duplo više šuteva (14:7), pet puta je na muke stavljao gostujućeg čuvara mreže i jednom ga savladao. Ništa nije izgubuljeno, ali Malme mora što pre da se trgne.

Gol odluke pao je početkom drugog poluvremena. Akcija domaćina počela je dijagonalom sa desnog na levi bok. Lopta je potom stigla do Fabijena Urege koji se namestio na udarac sa ivice kaznenog prostora i poslao pravu bombu u mrežu švedske ekipe.

Birmančević je imao nekoliko prilika u uvodnih 45 minuta, ali ih nije iskoristio, a posle pauze se nije vraćao na teren. U pobedničkoj ekipi je sa druge strane svih 90 minuta u igri proveo Nemanja Ljubisavljević.

Karabag nosi prednost u Švajcarsku, ali minimalnu. Dominirao je u prvom poluvremenu, ali je Cirih uspeo da odgovori i bude bolji rival u nastavku. Na kraju i jedni i drugi mogu biti zadovoljni, a jasno je da nas čeka veoma interesantan duel i u revanšu.

Domaćin je do prednosti stigao u 17. minutu. Brazilac Kadi je prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, ali sa desne strane. Kada se činilo da se namešta na centaršut, opalio je snažno u bliži ugao i prevario golmana gostujuće ekipe, od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Nije prošlo ni 20 minuta, a Karabag je stigao i do drugog pogotka. Ovoga puta zahvaljujući maestralnom prodoru napadača Ibrahima Vađija. Sjajno je prošao kroz sredinu, prodao fintu prvom čuvaru, a onda se sjurio ka kaznenom prostoru rivala i sa manje od 10 metera iskosa pocepao mrežu iza golmana Ciriha, koji je mogao bolje da reaguje i u ovoj situaciji.

Otišlo se na odmor, da bi posle 19 minuta igre u nastavku gosti odgovorili. Posle centaršuta iz slobodnog udaraca, mrežu Karabaga trese Kamberi.

Ekspresno je usledila reakcija domaćina. Vađi je u samo minut kasnije ponovo pobegao odbrani rivala i snažnim udarcem po zemlji u bliži ugao matirao Brehera još jednom. U samoj završnici susreta fudbaleri Karabaga ipak prave penal, koji Cirih nije propustio da iskoristi i sačuva realne šanse za plasman u narednu fazu, s ozbirom da će u revanšu igrati pred svojim navijačima.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 2. KOLO

Utorak

Pjunik - Didelanž 0:1 (0:0)

/Hađi 72 pen/

Karabag - Cirih 3:2 (2:0)

/Borges 17, Vađi 36 i 65 - Kamberi 65, Krejezi 87 pen/

Žalgiris - Malme 1:0 (0:0)

/Ourega 49/

Ludogorec - Šamrok U TOKU

Midtjland - AEK Larnaka U TOKU

20.45: (6,50) Linfild (4,10) Bode/Glimt (1,53)

21.00: (1,12) Dinamo Zagreb (9,00) Škupi (20,0)

Sreda

18.00: (3,90) HJK Helsinki (3,40) Viktorija Plzen (2,00)

19.00: (2,85) Makabi Haifa (3,10) Olimpijakos (2,60)

20.00: (2,80) Dinamo Kijev (3,25) Fenerbahče (2,55)

20.00: (1,45) Ferencvaroš (4,30) Slovan Bratislava (7,75)

20.15: (2,80) Maribor (2,85) Šerif (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaMalmeŽalgiris ViljnusKarabagCirihVeljko BirmančevićMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara