Milojevićeva poruka Feđi Dudiću: Stranac si, primaš platu u Srbiji, povedi računa šta pričaš...

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 22:49

Srteteg Crvene zvezde govorio o novoj pobedi nad večitim rivalom, ali i replicirao treneru Radničkog iz Kragujevca

Ponovo je Vladan Milojević pokazao da je „mačka“ kada je reč o eliminacionim borbama. Sjaj Pitera Olajinke u prvom poluvremenu bio je dovoljan crveno-belima da drugi put u četiri dana savladaju crno-bele i dođu nadomak nove duple krune.

Imao je čime da se pohvali Vladan Milojević na konferenciji, mada je izlaganje počeo sećanjem na nedavno priminulog ekonoma Crvene zvezde Dragana Milanovića.

Izabrane vesti

„Utakmica je bila dobra, dve dobre ekipe. Za razliku od ostalih derbija vrlo specifična utakmica. Igra se na jedan meč, cilj nam je bio da završimo bez penala. Znate da je to lutrija, oni su dva meča prošli na penale. Znali smo i da Partizan igra meč sezone, da im je ovo duel za trofej. Jako je teško odigrati dve utakmice visokog intenziteta u kratkom periodu. Kontrolisali smo igru, videlo se šta Partizan da uradi. Odradio je dobar posao Igor Duljaj i njegov stručni štab, imali smo na početku problema, ali smo ih kasnije osujetili. Bilo je tu još šansi“, rekao je na početku Vladan Milojević.

On je potom obrazložio početnu postavku i rizik da krene utakmicu bez dugogodišnjeg organizatora igre Gelora Kange.

„Kanga je jako bitan igrač za nas. Rekao sam vam ovde kada sam došao da ja ne robujem imenima. Želeli smo da imamo igrače drugačijeg profila, Stamenića, Ivanića i Hvana. Momke koji mogu da deluju između dva šesnesterca. Da je utakmica otišla u drugom pravcu verovatno bi tu bio i Kanga. Ovako nije bilo potrebe. I njemu smo dali vreme da odmori“.

Rekao je Vladan Milojević da je imao sitnih problema sa povredama igračkog kadra, te da Bukari nije trenirao prethodne sedmice.

„Možda sam ja pogrešio startnih 11, možda i izmene. To komentaripu ovi sa tribina. Energetski je Bukari odigrao dobro. Želeli smo da ga sačuvamo. On je i u prethodnom derbiju trebalo da odigra manje“.

Morao je da pohvali igru Hvana, kao i Stamenića.

„Stamenić je mlad igrač došao je iz druge kultureč. Treba više vremena za prilagođavanje. Promenio mu se trener, drugačiji su sada zahtevi.. Mučili smo se, ali je on vredno dete. Sa druge strane Partizan je krenuo sa drugačijim rasporedom. Nije bilo Natha koji je sjajan igrač, ali motorički ne može da igra više na tom nivou 90 minuta. Videli smo šta oni rade, da su spuštali Antića i uvlačili Kalulua u sredinu“.

Nije ova Milojevićeva konferencija prošla kao osvrt polufinala. Osvrnuo se strateg crveno-belih i na izjavu trenera Radničkog Feđe Dudića o tome da navijači Crvene zvezde nisu zadovoljni kako srpski šampion pobeđuje, aludirajući na meč u Beogradu završen rezultatom 5:0.

"Nijedan navijač Zvezde nije zadovoljan kada njegov tim pobeđuje na način na koji pobeđuje i time sam rekao sve, bez obzira na ubedljivu pobedu", rekao je tada Dudić, a večeras mu je replicirao kolega sa klupe šampiona Srbije:

„Pokazali su mi tu izjavu. Sve razumem, sve je deo fudbala. Iskreno, mnogo mi to smeta. Bio sam stranac i nikada nisam pričao na taj način. Znate, ja sam izgubio titulu sa Apoelom u poslednjem kolu. Trebalo je da je osvojim. Nikada nisam pričao o tome kako je na Kipru, nisam želeo da uvredim kiparski narod. Moraju ljudi da povedu računa šta pričaju. On je stranac, radi ovde, prima platu ovde. Poruka svima je da ne uzimaju Zvezdu u usta. Neka mene vređaju. Neka ne uzimaju ni Partizan, ni Vojvodinu... On se sad bori za Evropu. Da li bi bio u toj borbi, da Zvezda nije donela te bodove. Ili Partizan“.

Obećao je Vladan Milojević poseban tretman za Feđu Dudića.

„Biće ovde lepo primljen, kao i prošli put. Vrlo je neukusno to što je rekao“, rekao je Milojević.


tagovi

FK Crvena zvezdaVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara