Marko Stamenić (©MN Press)
Marko Stamenić (©MN Press)

Milojevićevih šest bonusa na 11 utakmica, ali za derbi dilema je samo: Ko će biti ‘žrtva’?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 11:11

Marko Stamenić će izvesno biti u startnih 11 za treći ovosezonski okršaj sa večitim rivalom

Napravila je Crvena zvezda već dobru zalihu. Strahinja Eraković, Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković, da ne idemo u dalju prošlost, svi su oni iskoristili šansu u crveno-belom dresu i klubu doneli veliku zaradu i zbog kvaliteta i zato što bogatiji evropski klubovi u Srbiji uglavnom kaparišu samo one najmlađe. A u 173. večitom derbiju najmlađi u Zvezdinom dresu opet će biti Marko Stamenić, jer se ne očekuje da će Vladan Milojević mnogo menjati u odnosu na prethodni okršaj sa komšijama sa druge strane Topčiderskog brda.

Taj prethodni derbi je završen bez pobednika (2:2), ali je Crvena zvezda u potpunosti nadigrala Partizan i samo je Aleksandar Jovanović zaslužan što su crno-beli tada izvukli glavu. Kako je aktuelni trenutak za Partizan nešto teži od onog martovskog – klub je sada na minus sedam zaostatka, Igor Duljaj zbog suspenzije neće sedeti na klupi, dok su Jovanović i Mateus Saldanja roviti zbog povreda – Zvezda će pokušati da iskoristi momenat i stavi ruku na titulu prvaka, jer bi odmakla na velikih 10 razlike.

Izabrane vesti

Međutim, navijači žele i tu jednu derbi pobedu, kao šlag na, nadaju se, šampionskoj sezoni, a prethodni okršaj uverio ih je u stavu da u Ljutice Bogdana imaju arsenal oružja koji im dozvoljava da budu i te kako dominantni protiv večitog rivala. Posebno kada je, uz sve njegove falinke, na terenu Gelor Kanga bez koga Zvezda jednostavno nije toliko napadački potentna.

Ali kada igra Kanga, Zvezdi je potreban osigurač ispred poslednje linije, a to je idealna uloga baš za Marka Stamenića.


Za Milojevićevog drugog mandata u Beogradu bonus igrača povremeno je igrao i Jovan Šljivić (Voždovac, Radnički Niš, IMT), u Novom Pazaru je to bio Uroš Sremčević, na Banovom brdu protiv Čukaričkog Ognjen Mimović, u Bačkoj Topoli Vladimir Lučić, u drugom poluvremenu okršaja sa Radnikom u Surdulici i Naser Điga

Ali Patizan je ipak druga dimenzija, zahteva iskustvo, zahteva čvrstinu, traži od Zvezde da pokaže svoju evropsku odoru, traži dalje i Kangu, samim tim i Stamenića. I tu nema mnogo dileme.

Možemo da pričamo samo o tome ko će onda biti žrtvovan. U prošlom derbiju to je bio Piter Olajinka, inače standardan kod Milojevića, a sve ukazuje da će i ovog puta baš Nigerijac da ostane kratak za mesto u startnih 11.

Naravno, u zavisnosti od rezultata sve bi moglo da se promeni u nastavku utakmice, ali to je već sasvim druga tema.


 


 


tagovi

Marko Stamenić173. večiti derbiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara