Milorad Mažić (Reuters)
Milorad Mažić (Reuters)

Milorad Mažić otvara novu stranicu u karijeri - Rusija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 11:17

Bivši srpski sudija ne treba da brine za zaposlenje

Posle skoro tri godine izgleda da je završena kiparska epizoda u karijeri Milorada Mažića. I da uskoro počinje ruska...

Današnje vesti iz Rusije javljaju da je Mažić glavni kandidat za poziciju prvog čoveka Sudijske komisije u Fudbalskom savezu Rusije. Podsetimo da najbolji srpski sudija svih vremena od leta 2020. istu funkciju obavlja na Kipru.

Izabrane vesti

Situacija sa suđenjem u ruskom fudbalu je prilično alarmantna jer je ova sezona donela ogroman broj grešaka i loših procena ruskih arbitara. Procena u FS Rusije je da je tamošnjim sudijama potreban autoritet iz inostranstva koji će promeniti nove metodologije i doneti novu motivaciju. Veruju da je Mažić pravi čovek za to. S obzirom da Rusi hoće neko ugledno ime iz inostranstva, a da većina Evropljana izbegava bilo kakav kontakt sa njihovim fudbalom i sportom generalno dok traje rat u Ukrajini, Srbin je izgleda i jedina moguća opcija.

Još jesenas je Mažić imenovan za člana sudijske organizacije FS Rusije tako da ispunjava i formalne uslove da postane glavnokomandujući za tamošnje arbitre. On je trenutno glavni za izbor i kontrolu sudiju na Kipru gde se u poslednje vreme podigla velika bura. APOEL, najmoćniji kiparski klub, traži od Saveza da smeni Mažića i smatra ga jednim od glavnih problema tamošenjeg fudbala. Sa druge strane, mnogi hvale Mažićev rad jer APOEL ili neki drugi veliki klubovi nemaju više uticaj na sudije na kakav su navikli godinama.

Kako god, Mažićev ugovor sa FS Kipra ističe na kraju sezone, nema nikakvih informacija o nastavku saradnje i izvesno je da će proslavljeni srpski sudija napustiti mediteransko ostrvo. A s obzirom da je sa Rusima još jesenas započeo saradnju, realno je očekivati da se ona od leta podigne na najviši nivo.

Mažić je devet puta biran za najboljeg srpskog sudiju. U karijeri je sudio na dva svetska i jednom evropskom prvenstvu. Sudio je i finale Lige šampiona, finale Kupa konfederacija i finale Superkupa Evrope. Posle završetka karijere u Evropi, radio je godinu dana u Kini, a potom postao šef kiparskim sudijama.


tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara