Miloš Teodosić (©Starsport)
Miloš Teodosić (©Starsport)

Miloš Teodosić na potpis do Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 14:48

Posle Dejana Davidovca, crveno-beli blizu drugog pojačanja

Višegodišnji san navijača Crvene zvezde konačno je ostvaren. Doduše, nešto kasnije no što su svi priželjkivali, ali Miloš Teodosić konačno će zaigrati u dresu omiljenog kluba. Informaciju je prvi preneo portal Telegraf, a Mozzart Sportu je potvrđeno da je realizacija posla vrlo blizu, pošto su ostali da se utanače samo poslednji detalji.

Najmanje se tiču finansija i dužine trajanja ugovora, više uloge u timu Duška Ivanovića. Jer jasno je i Teodosiću da će posle blistave karijere kakvu je imao zvezdaška javnost od njega možda očekivati i previše.

Izabrane vesti

Činjenica je međutim da je nekadašnjem kapitenu reprezentacije i osvajaču Evrolige u dresu moskovskog CSKA sada već punih 36 godina i da on ne može da igra po 40 minuta i konstantno ubacuje u proseku 20 i više poena uz dvocifren broj asistencija.

Videlo se to i u Virtusu prošle sezone, počinjao je uglavnom sa klupe, igrao je u proseku 19,29 minuta, beležio 10,3 poena uz šest asistencija po meču. I dalje dakle može da bude i te kako koristan, samo u doziranim okolnostima. Nije realno očekivati da on sam nosi ekipu kao što je nekad mogao.

Ali ono što će verovatno moći i sa 50 godina jeste da digne publiku na noge potezima koje drugi ne mogu ni da zamisle. A pride će bez bilo kakve dileme imati i ogromnu ulogu u svlačionicu, jer njegov košarkaški autoritet niko ne može da ospori.

Podsetimo, pre Miloša Teodosića crveno-beli su iz moskovskog CSKA vratili i Dejana Davidovca. Klub su za sada zvanično napustili Luka Vildoza (otišao u Panatinaikos) Hasan Martin (Japan) i Džon Holand, Stefan Marković se penzionisao, a ugovori su istekli i Ognjenu Dobriću, Ognjenu Kuzmiću, Luki Mitroviću, Filipu Petruševu, Benu Bentilu i Nikoli Ivanoviću. To naravno ne znači da će svi i otići, jer nije tajna da Zvezda, samo primera radi, želi da zadrži Mitrovića, dok će Petrušev, kako je ranije govorio njegov menadžer Miško Ražnatović, otići samo ako dobije ponudu da karijeru nastavi u NBA ligi.

Ugovor sa Zvezdom i dalje ima i Fakundo Kampaco, ali uz izlaznu klauzulu od 50.000 evra, pa je jasno da ima klubova koji će pokušati da i njega ukradu crveno-belima, pre svega se tu misli na madridski Real i Panatinaikos. Vreme će pokazati da li će Zvezda uspeti da odoli takvim atacima.


tagovi

Miloš TeodosićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara