Miloš Veljković (©MN Press)
Miloš Veljković (©MN Press)

Miloš Veljković: Nadao sam se Argentini, ali me Brazil prati kroz celu karijeru

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 09:48

“Sa Švajcarcima samo sportski, ne prepustiti se emocijama”, kaže srpski štoper

Kao zlatni orlić u finalu Mundijalita na Novom Zelandu 2015. godine Miloš Veljković se radovao pobedi nad Brazilom. Debitantski meč za A tim na Svetskom prvenstvu odigrao je u Rusiji protiv – Brazila.

A, prvi meč u novembru na šampionatu sveta u Kataru Veljković će u srpskom dresu igrati protiv – Brazila.

Izabrane vesti

"Prate me Brazilci kroz reprezentativnu karijeru (smeh). Jaka ekipa, jedna od najjačih na svetu. Imaju ozbiljan kvalitet i individualno i timski, kao i uvek. Radujem se novom susretu sa njima”, kaže Miloš Veljković za Mozzart Sport.

Priznaje, njegove želje pred žreb su bile drugačije.

"Pošto smo već igrali sa Brazilom pre četiri godine, nadao sam da ćemo sad izvući Argentinu. Nikada nisam igrao protiv Mesija... Želeo sam i Meksiko, neke selekcije sa kojima do sada nismo odmeravali snage. Na kraju je ispalo drugačije, ne možemo da biramo”.

Na kraju je ispalo skoro isto kao u Rusiji.

"Zamalo da bude kao 2018. godine... Jaka grupa, pogotovo ako se uporedi sa drugima. Prva utakmica sa Brazilom, biće top, a mi verujemo u sebe, imamo kvalitet i učinićemo sve da ishod u grupi bude drugačiji nego što je bio u Rusiji. Idemo meč po meč i ako budemo pravi, a siguran sam da hoćemo, rezultat će doći”.

Dva ista rivala u grupi kao 2018. Od kojih su pretrpljeni porazi. Srbija je u glas posle žreba povikala: “Vreme je za revanš”.

“Normalno da je priželjkuješ revanš, ne samo Švajcarcima, nego i Brazilcima. Ali, ne treba stvari gledati emotivno, već samo sportski. Ne bih da nešto previše pričam unapred o meču sa Švajcarskom. Jasno je svima da je to dobar tim, iskusan, vrlo borben i moraćemo u svakom segmentu da im pariramo. Apsolutno verujem da mi to možemo i da imamo kvalitet za prolaz u naredni krug”.

Nije bila Srbija predaleko ni 2018. da prođe dalje. Da je Feliks Brih sudio ono što je trebalo protiv Švajcarske... Opet, važi opšti stav da su Orlovi danas dosta jači, kompaktniji, nego što su bili pre četiri leta.

“Mislim da smo sazreli kao igrači i kao tim u međuvremenu. Imamo odličan miks mladih i iskusnih fudbalera, tu su momci koji igraju u velikoj formi u svojim klubovima. Imala je Srbija i tada u Rusiji kvalitetne pojedince, ali je atmosfera sada bolja nego ikada, otkako sam deo reprezentacije, mislim da se to vidi i spolja. A, na velikim takmičenjima kao što je Svetsko prvenstvo atmosfera u timu je jedan od ključnih preduslova za dobar rezultat”, podvlači Miloš Veljković.



tagovi

Miloš Veljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara