Milošević o Sadiku: Takav profil smo hteli!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 20:55

Svlačionica Partizana pohvalila Zdjelara, trener insistira na kolektivu

(Od izveštača MOZZART Sporta)

Lepo je kad se pobeđuje, a još lepše kad se uzme skalp timu iz jedne od pet najjačih liga Starog kontinenta. Partizan je nadvisio Bordo: trkom, duelima, šansama i realizacijom i zasluženo upisao drugu pobedu tokom boravka u Sloveniji, ali nije uticao na promenu raspoloženja Sava Miloševića.

Izabrane vesti

Trener crno-belih zadržao je smirenost i odmerenost urpkos činjenici da je njegov tim slavio 2:1.
Kao što sam bio zadovoljan protiv Olimpije, tako sam i današnjim izdanjem. Samo što je rezultat drugačiji, ali to nije bilo od primarnog značaja, već provera do kog nivoa smo stigli u fizičkoj, taktičkoj i opštoj pripremi“, kaže Milošević.

Raduje ga stanje fizičke spreme, jer su crno-belih izdržali većinu duela sa, na prvi pogled, snažnijim Žirondincima.
Ekipa napreduje iz dana u dan. Iako je ovo najteža utakmica u fizičkom aspektu, pošto smo u poslednjih pet dana, osim meča sa Olimpijom, imali izuzetno teške treninge. Mogu da budem prezadovoljan trkom, bez obzira na umor“.

Raduje ga što je proradio Umar Sadik.
Pre neki dan sam rekao da dosta očekujemo od njega. Trebalo bi biti strpljiv, još je nespreman, tek ulazi u ritam. Dobro je što je dao gol, jer je uvek dobro kad špicevi to rade“.

Dosta se Nigerijac ubacivao po strani, koristio prostore, razvačio odbranu rivala, najavio da će biti od koristi u evropskim kvalifikacijama.
Tražili smo špica koji će nam doneti dubinu. Imamo dobro nameštenu ekipu, dobro trčanje u zadnjem redu i veznoj liniji i možemo, u situaciji kad imamo igrača sposobnog da pobegne, da se čak vratimo par metara u zadnju zonu i koristimo prostor. Tražili smo takav profil špica, našli smo ga, sad je na nama da ga dignemo na jop viši nivo“.

Prvo ime treće Partizanove provere, ipak, bio je Saša Zdjelar.
Neko u svlačionici reče: „odigrao je predobro, kupiće ga Bordo“. Razumem znatiželju novinara kad su pojedinci u pitanju, ali ne volim da pričam individualno. Mi u stručnom štabu insitiramo na timskom odnosu, a uvek iskoči neko drugi. Ako budemo dejstovali kao ekipa, biće dobro. Danas je Saša bio dobar, ali ne samo on, dosta momaka je igralo u funkciji kolektiva“.

Ritam utakmice, iz ugla crno-belih, nije pao, iako je Milošević tokom drugog poluvremena promenio skoro ceo tim.
To smo i hteli da proverimo. Protiv Olimpije smo držali startere kraće u igri, a danas smo hteli da vidimo da li prvi tim može da igra 75 minuta. Uspeli smo. Starteri su dobro odradili posao, rezervisti imali manje vremena, ali je sve dobro izgledalo. Samo, ne bih da pomislimo da smo ne znam šta uradili, ovo su pripremne utakmice, uvek je dobro ostvariti dobar rezultat, naročito protiv ozbiljnog kluba, ali to nam sad nije prioritet“, zaključio je trener Partizana.

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara