Savo Milošević
Savo Milošević

Milošević: RFS opasan iz prekida, odluka u 90 minuta odgovara slabijem timu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.08.20. | 12:51

“Najbitnije je kako ćemo izdržati psihološki pritisak”, kaže trener Partizana

Moglo je da bude obrnuto. Da se Partizan na miru sprema za prvi derbi Superlige, a Vojvodina umara na početku kvalifikacija za Ligu Evrope. Tek sad, dva meseca posle niškog finala, postaje jasno kakvu je brljotinu napravio tim iz Humske gubitkom trofeja. Da je slavio na Čairu – a mogao je posle pogotka Strahinje Pavlovića za izjednačenje u šestom minutu nadoknade – danas bi smišljao taktiku za gostovanje u Novom Sadu. Umesto toga, mora da se bahće RFS-om, koji bi po svim parametrima trebalo da mu predstavlja samo predjelo na meniju zvanom “grupna faza“.

Crno-beli su napravili dobru uvertiru za premijeru na međunarodnoj sceni, dobili su tri vezane prvenstvene utakmice, dali 11, nisu primili nijedan gol, uz to su i domaćini, pa se Grobari – kojih neće biti na tribinama zbog pandemije virusa korona – nadaju goleadi nalik onima protiv Javora i Inđije

Izabrane vesti

Posle žreba sam rekao da je dobro što igramo na našem terenu. Ekipa se oseća komotnije u ulozi domaćina, moramo tu prednostr da iskoristitmo maksimalno“, zahteva Savo Milošević uoči duela sa Letoncima (četvrtak, RTS1, TV Arena sport 1).

Kako u evropskim mečevima ne važi pravilo bonus igrača, tako se među stative vraća Vladimir Stojković, u skladu sa ranijim najavama da će Aleksandar Popović braniti većinu superligaških, a iskusni golman mečeve specifične težine.

Ne razumem opsesiju javnost i novinara oko tima, mada u 99 odsto slučajeva naši mediji znaju ko će igrati. Mogu da im kažem da će Stojković biti na golu, vraća se naš kapiten. Što se tiče Sejdube Sume (zbog povrede propustio duel minulog kola, prim. aut.), odradio je poslednja dva treninga sa ekipom, konkuriše za sastav. Nastavićemo sa praksom rotacija, jer imamo tri teške utakmice u sedam dana i važno je da preživimo. Osim rezultata, bitno je da svi završe sutrašnji meč zdravi“.

Osim Partizana, u formi je i RFS, takođe raspucan u poslednje vreme, minule sedmice je ispalio pet preciznih hitaca.

Rival je najopasniji na prekidima, ima šestoricu ili sedmoricu momaka viših od 190 centimetara. Poseduje i dobre izvođače. Za letonske uslove, i dosta iskustva. Plus, šarenolik sastav sa 11-12 stranaca. Zna RFS da igra ovakve utakmice. O manama ne bih, njih ćemo predočiti igračima“.

U prošlosti je bilo slučajeva da se tokom kvalifikacija neki protivnički igrač toliko dopadne ljudima u Partizanu da završi u Humskoj. Potvrdili su to primeri Mohameda Kamare iz Helsinkija iz Ismaela Beka Fofane iz Širaka. Možda stigne neko iz RFS-a do kraja prelaznog roka?

Takve opcije su uvek otvorene. Na kraju krajeva, nastavio sam tu praksu dovođenjem Banjaka, iako nije bila u pitanju takmičarska, već prijateljska utakmica sa Olimpijom, gde smo primetili kamerunskog štopera“.

Prelazni rok je na dugačkom štapu. Valja prvo osigurati plasman u Ligu Evrope.

Najveći strah imam od činjenice da se igra samo jedna utakmica. To nosi posebnu vrstu pritiska. Nema popravnog, što pogoduje slabijem timu. Može eventualno da nam bude prednost u završnim eliminacionim kolima, ako naletimo na jačeg rivala. Najbitnije je kako će moji igrači izdržati psihološki prtisak“.

U odnosu na početak sezone situacija u ekipi se popravila. Ne samo rezultatski.

Evidentni su pomaci u igri. Najviše me raduje što polako dolazimo do nivoa od prošle godine. Blizu smo onoga što očekujemo, nadam se da će već sutra nivo trka biti na nivou odranije. Verujm da smo kvalitetniji, igramo na našem stadionu, biće teška utakmica, potrebno je da budemo strpljivo“.

Pogtovo što neće biti karakerističnog huka sa tribina da pogura Parni valjak.

S tim se suočava ceo fudbalski svet. Moramo da nađemo način da budemo fokusirani na utakmicu, ne na dešavanja van terena. Videli ste kako su najveće evropske ekipe okončale sezonu, igrajući fenomenalan fudbal, praktično su nadoknadili izostanak publike. Mi smo navikli da igramo bez navjača, tačno znamo s čim se suočavamo“, zaključio je Savo Milošević.


tagovi

RFS

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara