Milovan Ćirković
Milovan Ćirković

Milovan Ćirković: Posle Tanzanije evo me u Gani

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.11.20. | 10:50

Poznati trener u naredne dve godine predvodiće Ašanti Gold iz Premijer lige Gane

Pre nekoliko dana trener Milovan Ćirković zaputio se u Ganu gde će danas početi sa ozbiljnim radom u klubu Ašanti Gold, koji je minulu sezonu završio na trećoj poziciji. 

Izabrane vesti

“Tačno, prošle sezone tim je završio kao trećeplasirani i igraće Kup konfederacija Afrike. Cilj kluba u ovoj sezoni je da budemo među prve četiri ekipe. Sa timom sam proveo samo dva treninga, više sam sa strane posmatrao igrače”, kaže za Mozzart Sport Milovan Ćirković.

Kada startuje liga Gane?

“Liga počinje 15. novembra i nemam baš vremena za pripreme pred početak sezone. Posebno, zbog toga što sam došao u Ganu pre nekoliko dana. Jedini sam Srbin u klubu”.

Afrički kontinent vam nije nepoznanica. Gana je jedna u nizu zemlja u kojoj ste radili do sada?

“Druga po redu. Bio sam u Tanzaniji u dva navrata, tačnije 2008. i 2012. godine. Prvi boravak u Tanzaniji nije dugo trajao, svega tri meseca. Reč je o istom klubu, Simbi, sa kojim sam u drugom mandatu osvojio šampionat i ušao u top 16 u celoj Africi, ispali smo u Sudanu na penale”.

Ćirković je trenerska znanja prenosio na raznim stranama sveta. Gde ste još radili?

“U Aziji, najpre sam boravio u Kuvajtu gde sam sedam godina radio sa mlađim kategorijama. Zatim dva puta u Jordanu sa seniorima, potom u Saudijskoj Arabiji u Al Ahliju sa Milovanom Rajevcem. Onda u reprezentaciji Mjanmara sa Radojkom Avramovićem, pa opet sa Rajevcem na Tajlandu, nakon čega sam napravio pauzu sve do sadašnjeg angažmana u Gani. Tačnije, u klubu Ašanti Gold koji igra Premijer ligu Gane”.

Kakav je igrački kadar kojim raspolažete?

“Mogu reći da su svi igrači talentovani, isti slučaj bio je i u Tanzaniji. Tehnički su dobro potkovani, trebalo bi poraditi na taktičkom delu. Ne bih želeo da nagađam i pravim poređenja sa igračima drugih timova. Za to ima vremena. Voleo bih da ispune moje zahteve u igri i neće biti problema. Tim je mlad, ima i stranaca u ekipi”.

Kako vam se čini situacija sa koronom u Gani?

“Korona je prisutna, ali je na niskom nivou. Poštuju se mere, tačnije nošenje maski. Međutim, gužva je sveprisutna. Od glavnog grada Gane, gde je krkljanac i ludnica od gužve. Kada sam stigao u Akru zapitao sam se šta ću ja ovde. Ipak, brzo me je prošlo”.

Temperature su kao i uvek visoke?

“Preko dana iznosi oko 35 stepeni, kiša u ovom periodu takođe nije retka pojava. Kažu da je januar najprijatniji mesec u toku godine”.

I na kraju ugovor ste parafirali na više godina?

“Potpisan je na dve godine, ali ima nagoveštaja da ću preuzeti neku od reprezentativnih selekcija U21 ili U23. O tome je još rano govoriti. Šampionat se završava u aprilu 2021. godine”, konstatuje Ćirković.

Milovan Ćirković je blizu dvadeset godina radio u Kuvajtu, Omanu, Saudijskoj Arabiji, Mjanmaru, Tanzaniji… Želimo mu puno uspeha i u Gani.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: Priv. arhiva, M. Ćirković


tagovi

Milovan ĆirkovićGana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara