Milunović kapitalna investicija za evropsku jesen, Zvezda u plej-ofu sa trojicom štopera

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 10:33

Pored više defanzivnih opcija i dodatne sigurnosti u poslednjoj liniji tima, iskusni štoper Crvenoj zvezdi donosi i ogroman kvalitet u defanzivnom i ofanzivnom skoku, što u situacijama kakve nose ključne borbe na evrosceni može da predstavlja presudan faktor u korist srpskog šampiona

Nije navijačima Crvene zvezde potrebno pojašnjavati koliko je povratak Nemanje Milunovića dragocen za ekipu Dejana Stankovića pred odlučujuće borbe za ulazak u grupnu fazu jednog od dva najvažnija takmičenja na Starom kontinentu. Srpski šampion je dobio izuzetno kvalitetnog i iskusnog štopera kome neće biti neophodna nikakva vrsta adaptacije na uslove igranja u crveno-belom dresu. Crvena zvezda je sa Milunovićem već sad nadomestila budući odlazak Strahinje Erakovića, ali i do 31. avgusta dobila opciju više u poslednjoj liniji tima. Stanković bi u mečevima plej-ofa Lige šampiona mogao da se odluči za formaciju sa trojicom štopera, a više je nego jasno da bi se u toj situaciji Milunović idealno uklopio u sistemu sa Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem.

Doskorašnji igrač Alanje, koji danas stiže na potpis za Crvenu zvezdu, nakon što se sinoć oprostio od bivših saigrača, mogao da predstavlja kapitalnu investiciju na putu ka šestoj uzastopnoj evropskoj jeseni u Ligi šampiona ili Lige Evrope. Niko na Marakani ne krije da je glavni cilj zaigrati u eliti, posebno što se crveno-beli nalaze u ulozi nosioca u kvalifikacijama, a baš Milunović bi mogao da se ispostavi kao ključni deo mozaika koji se ovog leta sklapa na najvećem srpskom stadionu.

Izabrane vesti

Pored više defanzivnih opcija i dodatne sigurnosti u poslednjoj liniji tima, iskusni štoper Crvenoj zvezdi donosi i ogroman kvalitet u defanzivnom i ofanzivnom skoku, što u situacijama kakve nose ključne borbe na evrosceni može da predstavlja ključni faktor u korist srpskog šampiona.

Upravo je popularni Đed, kako ga zovu na Marakani, bio lider Zvezdine odbrane u sezonama 2019/2020. i 2020/2021, odigravši 23 evropske utakmice u crveno-belom dresu. U prvoj je kod Vladana Milojevića mahom igrao u tandemu sa Milošem Degenekom, dok je narednoj sezoni kod Dejana Stankovića prilično često igrao u sistemu sa trojicom štopera. Najviše uz Degeneka i Pankova, gde se istakao kao pravi lider i osigurač odbrane, ali je ujedno bio i deo početne adaptacije Strahinje Erakovića na dres Crvene zvezde.

Dakle, Eraković ima idealnu priliku da do kraja avgusta sarađuje sa dvojicom direktnih mentora u redovima srpskog šampiona, a odlaskom talentovanog štopera ponovo bi trebalo da se otvori prostor za značajniju minutažu Radovana Pankova, za kojeg takođe postoji škola mišljenja da najbolje funcioniše upravo kada Zvezda igra sa trojicom štopera u poslednjoj liniji.

Dejan Stanković od početka sezone insistira na izrazito ofanzivnoj formaciji sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji i bez klasičnod defanzivnog veziste. To je dalo jasne rezultate kroz tri pobede i 11 postignutih golova na prva tri meča, ali je i pokazalo, posebno u meču sa Radničkim iz Niša, da može da bude vrlo riskantno protiv ekipe koja ima sposobnost brze tranzicije.

U okršaju sa Pjunikom naredne srede možda neće biti potrebe za preteranim izmenama tog sistema, jer je više nego jasno da Crvena zvezda ima idealnu priliku da već u prvom meču trećeg kola kvalifikacija završi čitav posao i spokojna dočeka revanš u Jerevanu, ali će zato u plej-ofu srpski šampion izvesno biti znatno oprezniji, pošto će i kvalitet potencijalnog protivnika biti znatno ozbiljniji.

Odlična finansijska ponuda je na leto 2021. godine odvela rođenog Čačanina u Alanju, ali se tokom prošle sezone turski klub našao u finansijskom problemima, što je otvorilo ideju o Nemanjinom povratku u crveno-beli dres. Ta pauza od godinu dana vrlo lako može da se ispostavi kao dragocena za Zvezdu i Milunovića u ovoj sezoni. Iskusni igrač je napravio pauzu od srpskog fudbala, a u međuvremenu se Crvena zvezda kvalitativno nadogradila dovođenjem igrača kao što su Kings Kangva, Osman Bukari i Aleksandar Pešić, pa je sa još većim ambicijama krenula put plasmana u Ligu šampiona. Milunovićev povratak je taj nivo kvaliteta Zvezdinog tima bez sumnje podigao za još jedan ozbiljan stepenik.


tagovi

Nemanja Milunović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara