Marko Milunović (©Privatna arhiva)
Marko Milunović (©Privatna arhiva)

Milunović preuzeo Kajani, danas debituje

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 08:45

Srpski trener pokušaće da obezbedi opstanak klubu u drugom rangu

Trener Marko Milunović (32) rođen je i odrastao u Leposaviću, gde je počeo da trenira fudbal u FK Ibar. Potom je sedam godina bio član FK Bane iz Raške. Tokom studiranja na Fakultetu za Sport i fizičko vaspitanje, počeo je da se bavi trenerskim poslom u Kosmetu iz Leposavića, gde je tri godine radio sa mlađim kategorijama.

Imao je izlet u novinarstvo, radio je na RTK2 kanalu u Prištini koji program emituje na srpskom jeziku. Bio je sportski komentator.

Izabrane vesti

U Finsku je stigao u martu 2017. godine, a u Kajaniju je od oktobra 2018. kao prvi asistent. Ovaj tim se takmiči u Drugoj ligi Finske.

Nekadašnji kolega, koji je započeo školovanje za UEFA “A” licencu pri Fudbalskom savezu Srbije. iz Finske poručuje da je preuzeo mesto šefa stručnog štaba.

Ušao sam u treću godinu rada kao asistent. Zbog slabijih rezultata ekipe, u poslednjih par utakmica, uprava kluba je odlučila da promeni trenera, a da na njegovo mesto postavi moju malenkost. U Finskoj sam tri i po godine godine. Trenutno smo na tri boda od zone ispadanja i glavni cilj je da se ostane u ligi. Već danas očekuje nas bitan meč protiv MiPa-e, jednog od konkurenata u borbi za opstanak. Verujem da ćemo uspeti da se obezbedimo” kaže Milunović za MOZZART Sport.

Šta uprava kluba planira za narednu godinu?

Na poziciji glavnog trenera, kako stoje stvari, ostaću do kraja sezone, a ukoliko ispunimo zadatke koji su postavljeni saradnja će se nastaviti. Radujem se novom izazovu i nadam se dobrim rezultatima”, konstatuje Marko Milunović.

FINSKA 2 - 16. KOLO

Subota

14.00: (1,65) KPV (3,90) VPS (4,60)

16.00: (1,40) Kajani (4,40) MiPa (7,00)

16.00: (2,30) MuSa (3,30) Mikelin Paloilijat (2,90)

17.30: (1,45) Gnistan (4,30) SJK Akademija (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KajaniFinska 2Marko Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara