Mirko Ivanić prva violina Mozzart Bet Superlige posle deset kola

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 08:38

Vezista Zvezde preuzeo tron od Veljka Simića

Posle pet kola ofanzivac Vojvodine Veljko Simić je bio najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Superlige, ali u narednih pet rundi desila se promena.

Dok je Vojvodina oscilirala u formi, Simić je dobio i crveni karton, te mu je prosečna ocena značajno pala. A, na preseku posle desete runde žutu majicu za najbolje ocenjenog fudbalera šampionata poneo je Mirko Ivanić.

Izabrane vesti

Vezistu Zvezde na vrh su lansirale dobre igre crveno-belih, koji imaju samo dva remija i ostale pobede u do sada odigranim utakmicama. A, njih je obeležio upravo Ivanić, koji je na osam mečeva ostvario impresivan učinak – dva gola i osam asistencija. I najbolji je „dodavač“ Mozzart Bet Superlige i to ubedljivo. Duplo manje asistencija napravili su Marko Docić, Edin Ajdinović i Nikola Jojić.

Ipak, jedna zanimljivost: Mirko Ivanić je najbolje ocenjen tako što je propustio poslednji Zvezdin meč protiv TSC-a (1:1). Posle devet kola na prvom mestu je bio Osman Bukari, ali je kiks šampiona pokvario procenat brzonogom reprezentativcu Gane, pa je na čelo kolone seo njegov saigrač sa brojem četiri na dresu.

Osman Bukari je sa prosečnom ocenom 6,78 na drugom mestu Mozzartove tabele, a Veljko Simić iz Vojvodine, koji je ponovo u odličnoj formi, sada na poziciji broj tri sa prosekom 6,75.

Činjenica je da Zvezda ima najbolje rezultate od početka sezone, iako Novi Pazar zbog više odigranih utakmica sedi na prvom mestu ligaške tabele. Zato crveno-beli imaju najviše pojedinaca u Top10.

Milan Borjan je četvrti najbolje ocenjeni igrač lige (6,64), a na petu poziciju probio se Samjuel Ovusu iz Čukaričkg (6,64), koji je posle devete runde bio u Timu kola, a zanimljivo je da u julu nije bio ni u prvih 20.

Gelor Kanga je na šestoj poziciji (6,56), dok je u julu bio osmi, a sa istom ocenom na sedmom mestu je napadač Vojvodine Nemanja Nikolić, koji se popravio u odnosu na prethodni presek. On je propustio dva meča Lala u avgustu, što se automatski odrazilo na rezultate novosadskog tima.

Novi Pazar je apsolutni hit dosadašnjeg dela prvenstva, igra najbolje u klupskoj istoriji otkako je u Mozzart Bet Superligi. Najjače ocenjeni igrač Plavih je Miloš Mijić, koji je na osmom mestu sa prosečnom ocenom 6,55. Razlog zašto niko od Pazaraca nije bolje rangiran su prva tri kola, u kojima su upisana tri poraza i slabe ocene koje su puleni Vladimira Gaćinovića tada dobili.

Druga stvar je što je Novi Pazar do sada pokazao da je pravi tim, u kojem na svakoj utakmici iskoči neki drugi pojedinac. To govori i činjenica da su čak osmorica igrača ovog kluba bila birana u Tim kola Superlige do sada.

Iza Mijića je najbolji strelac Čukaričkog Muhamed Badamosi, koji sa Nikolom Štulićem deli drugo mesto na listi strelaca sa sedam pogodaka.

A, Top10 zatvara komandant odbrane Crvene zvezde Aleksandar Dragović sa ocenom 6,50.

Zanimljivo je da fudbalera Partizana nema čak ni među 20 najbolje rangiranih igrača dosadašnjeg dela prvenstva.

Na vrata prvih 10 „kucaju“ Stefan Mitrović, Milan Bojović, Iv Baraj, Aleksandar Katai, Saša Jovanović, Andrija Majdevac, Stefan Lončar, Veljko Ilić...

Sledeći presek je nakon 15. kola, videćemo koliko će se stanje na tabeli promeniti.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMirko Ivanićveljko simićOsman BukariMilan BorjanSamjuel OvusuMiloš MijićFK Crvena zvezdaFK VojvodinaFK Novi PazarČukarički

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara