Mirković izvagao tim za derbi: I mladost i iskustvo! Tošić je spreman, a tunela Marakane se ne plašimo

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.19. | 13:36

"Ne očekujem da će biti nešto mnogo drugačije nego jesenas, već će meč rešiti trenutak inspiracije, neki sitni detalj, momenat“, smatra Zoran Mirković

Sastav Partizana za 159. večiti derbi biće spoj mladosti i iskustva, poručio je trener crno-belih Zoran Mirković. Utisak je da je time i razrešio dilemu da li će golobradi Strahinja Pavlović biti starter na poziciji štopera umesto povređenog Svetozara Markovića...

Mirković je naglasio da za njega ne postoji podela na mlade i stare igrače, već da je samo bitan kvalitet. Sve je onda jasno: Pavlović je na korak od debija u večitom derbiju.
Moj izbor je i mladost i iskustvo! Ta podela koja se pravi je diskutabilna. Najvažnije je da igrač ima kvalitet, bez obzira na godine. Sastav za derbi je već poznat, dilema nema, ali naravno da ne mogu da ga kažem“, poručio je Mirković.

Izabrane vesti

Šef struke crno-belih je razrešio još neke nedoumice oko sastava koje su se pojavljivale u javnosti poslednjih dana.
Zoran Tošić je spreman za utakmicu, a Danilo Pantić i Đorđe Ivanović nisu za svih 90 minuta“.

Kao ugarne igle Crvene zvezde Mirković je izdvojio napadačku liniju.
Zvezda je odlična ekipa, dobro izbalansirana. Imaju igrača poput Marina, koji je ekstra klasa i od njega nam preti najveća opasnost. Tu su i Ben, Simić i Boaći, koji sa Marinom čine napadačku četvorku, koja je najopasniji deo njihovog tima“.

Ne veruju u Humskoj da će okršaj na Marakani biti mnogo drugačiji od onog jesenjeg u Humskoj, iako u Zvezdi očekuju drugačije.
Da će se nešto menjati drastično – mislim da neće. Mi igramo kako igramo, mnogo bi bilo rizično uvoditi neke radikalne promene pred ovakvu utakmicu. Zato ne očekujem da će biti nešto mnogo drugačije nego jesenas, već će meč rešiti trenutak inspiracije, neki sitni detalj, momenat“.

U Partizanu se oštre da pokažu kako razlika od 15 bodova u Zvezdinu korist na vrhu tabele nije realan odnos snaga.
U prvih šest meseci imali smo velikih problema sa postizanjem golova. U toj matematici smo ostali kratki za sve ove bodove. Situacija na tabeli nije prijatna, u slučaju poraza bi bila još komplikovanija. Međutim, igrač Partizana mora da se nosi sa takvim pritiskom. I da je drugačije, pritisak bi postojao. Sa tim moramo i smatram da možemo da se nosimo“.

Navijači Crvene zvezde se ponovo pred derbi na Marakani uzdaju i u tradiciju. Još dok je Zoran Mirković bio igrač, pričalo se kako crveno-beli na svom stadionu povedu 1:0 još u tunelu. Doduše, u poslednjih desetak godina Partizan ima sasvim dobar bilans u derbijima.
Taj tunel jeste dugačak i pomalo mračan, ali niko tu još nije izgubio glavu, pa nećemo valjda ni mi. Idemo da igramo fudbal“, podvukao je Zoran Mirković.

ZAKARIĆ OPTIMISTA: CEO TIM VERUJE U POBEDU

Cela ekipa veruje u pobedu na Marakani, tvrdi krilo Partizana Goran Zakarić. Jesenji derbi u kojem je trijumf izmakao iz ruku crno-belima (1:1) daje veru igračima da mogu slično da odigraju i na Marakani.
Svi smo uvereni da možemo da ponovimo izdanje iz prvog derbija, gde smo bili nadmoćniji od početka. Ako krenemo kao tada, uz volju, hrabrost i koncentraciju tokom cele utakmice, možemo da pobedimo. Dobro smo izgledali u ove dve prolećne utakmice i nadam se da ćemo tako da nastavimo i u derbiju“, optimista je Goran Zakarić.

PIŠE: Vujadin Tomković


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara