(©Starsport)
(©Starsport)

Mirotvorci odradili posao, Piksi ostaje selektor i ako Džajić pobedi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 09:44

Dve legende Zvezde spremne na saradnju u FSS

Letele su varnice, ozbiljne optužbe između Dragana Stojkovića Piksija i Dragana Džajića u doba kada je aktuelni selektor reprezentacije Srbije bio predsednik Crvene zvezde. Nije tada peta Zvezdina zvezda birala mnogo reči na račun treće Zvezdine zvezde, a iako je mnogo vremena prošlo, porušeni mostovi nisu ponovo izgrađeni.

Sve do sada...

Izabrane vesti

S obzirom na takvu prošlost između aktuelnog selektora Orlova i prvog favorita za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije javnost se, a i ne samo čaršija, s pravom pitala kako će da izgleda saradnja između njih dvojice, ako Džajić pobedi 14. marta na izborima. Da li bi to značilo onda i odlazak Stojkovića sa mesta selektora?

Pitala se čaršija, ali su se pitali i ljudi koji su u štabu, najbližoj Džajićevoj okolini. I rešili da nešto preduzmu po tom pitanju. Razgovori sa dve strane su, kako se može čuti, trajali nekoliko dana. I ratne sekire su konačno zakopane. To ne znači da će Piksi i Džajić odjednom postati najbolji prijatelji i izgrliti se prvom prilikom pred novinarima, ali će komunikacija biti na pristojnom nivou, bez zabijanja noževa u leđa i čekanja „prve krivine“ da se ohlađeni sukob ponovo razbukta.

Kako saznaje Mozzart Sport, Stojković je izuzetno motivisan da nastavi selektorski posao i jedva čeka start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Želja mu je da posle 24 godine odvede reprezentaciju na šampionat Starog kontinenta i time se upiše u modernu istoriju domaćeg fudbala. A, isto tako, vrlo je „gladan“ da potom ostvari uspeh na prvenstvu Evrope, posle svih kritika koje je doživeo zbog neuspeha u Kataru. Želi Piksi da dokaže da je to bio samo splet nesrećnih okolnosti, režiran povredama glavnih igrača u državnom timu.

Naravno, sva priča važi u slučaju da Dragan Džajić pobedi 14. marta na predsedničkim izborima, a po trenutnom odnosu snaga ubedljivi je favorit ispred Nemanje Vidića. No, kako je Srbija zemlja čuda, uvek valja biti udržan, jer ovde ništa nije gotovo dok nije – gotovo. Tako je i Nenad Bjeković došao u novembru u Staru Pazovu da bude izglasan, pa... Za 20 dana, koliko ima do skupštine, mnogo toga može da se istumba. 



tagovi

Dragan Stojković PiksiDragan DžajićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara