Fransisko Trinkao (©Reuters)
Fransisko Trinkao (©Reuters)

Misterija Trinkao: Nije ni došao, već odlazi?! Barsa odbila 60.000.000 od “neimenovanog kluba“, a to je – Lester

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 12:24

Pregovori se nastavljaju, u igri i Atalanta! Portugalac nije još ni počeo sa treninzima u Barseloni i već bi mogao da menja klupske boje

Pamte redovni čitaoci naše rubrike "TRANSFERI UŽIVO" da je poput groma iz vedra neba odjeknula vest o Barseloninoj kupovini Fransiska Trinkaa iz Brage za 31.000.000 evra. Još tada su jednom od najtalentovanijih portugalskih fudbalera na teret stavljali da bi mogao da bude "novi Ronaldo", "novi Figo" ili jednostavno naslednik Lionela Mesija. Prevelika su očekivanja za momka koji još treba da se pokaže na velikoj sceni...

Doduše, postoje indicije da 20-godišnji Trinkao možda neće imati mogućnost ni da pokaže zašto je Barselona za njega platila 31.000.000 evra! Naime, još u ponedeljak ujutru katalonski Sport zatalasao je letnju pijacu saznanjem da je Barselona odbila 60.000.000 evra od neimenovanog kluba iz Premijer lige. Naravno, odmah su se svi relevantni izvori bacili u rudarski posao, kako bi uspeli da izvuku ime kluba koji je bio spreman da Barseloni plati aman duplo više novca od onoga što je Bragi iskeširano pre samo šest meseci. Do odgovora je prvi stigao novinar Skaja Fabricio Romano - u pitanju je Lester!

Izabrane vesti

Novi Ronaldo, novi Figo ili naslednik Mesija?

S tim što inače pouzdani novinar ima nešto drugačija saznanja od onih iz Katalonije. Naime, on tvrdi da je Lester Barseloni dostavio sledeću ponudu - pozajmica na dve godine, uz obavezu kupovine na 50.000.000 evra! Deluje dosta riskantno, ali Lester očigledno vidi potencijal u Trinkau vredan kockanja.

Između Barselone i Lestera i dalje nema dogovora, s tim što klubovi intenzivno pregovaraju oko formule transfera. Zanimljivo da se Barselona upušta u razgovore, mada ne treba zaboraviti da je Trinkao doveden na samom početku trenerskog mandata Kikea Setjena kome se ozbiljno drma klupa posle izgubljene šampionske trke s Realom i slabih igara od povratka fudbala na veliku scenu.

Ono što je takođe važno, u igri za Trinkaov potpis je i Atalanta! Boginja provincije je završila sezonu iz snova u kojoj je obezbeđeno novo učešće u Ligi šampiona, a još treba da odigra četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja protiv Pari Sen Žermena, gde će sve karte biti otvorene, s obzirom da se igra samo jedna utakmica.

U Bergamu su rešeni da zbog Trinkaa na trenutak zaborave na uobičajenu mantru “kupuj jeftino – prodaj skupo“, pa spremaju identičnu ponudu Barseloni. Trinkao je u protekloj sezoni za Bragu odigrao 40 utakmica i skupio devet pogodaka i trinaest asistencija. Ima ugovor sa Barselonom do juna 2025. i sada je upitno da li će uopšte biti aktivan. U igri je navodno i Vulverhempton koji traži naslednika Raula Himeneza.

Prašina se digla, a tek treba da vidimo da li je opravdano...



tagovi

Fransisko TrinkaoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara