Mitrović (© Reuters)
Mitrović (© Reuters)

Mitar pristao na ugovor do 2026, Fulam zateže, jer realno boljeg neće naći

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 11:36

Al Hilal nastavlja da vrši presing na Engleze

Ima neka tajna veza između Srba i Žorža Žezusa. Dok je vodio Benfiku trenirao je lansirao je Nemanju Matića do tačke da ga Čelsi vrati, omogućio Lazaru Markoviću da napreduje do transfera u Liverpul, bio mu je Ljubomir Fejsa čovek od poverenja u godinama kad su se osvajali trofeji, pod njegovom komandom bili su i Miralem Sulejmani, Filip Đuričić i Stefan Mitrović takođe u opremi Orlova, kad se preselio u Sporting vodio je Radosava Petrovića i opet Lazara Markovića, sad će Sergeja Milinković Savića, a mogao bi i Aleksandra Mitrovića.

Sve pod uslovom da Al Hilal istraje u nameri da angažuje rekordera po broju golova za srpsku reprezentaciju i tako dodatno osnaži tim koji već slovi kao kandidat za titulu, iako prelazni rok nije završen. Nije ni posao oko prelaska Mitrovića, ali je jedan do pomaka napravljen. Centarfor Fulama je prihvatio ponudu kluba iz Saudijske Arabije po kojoj bi u Rijadu ostao naredne tri godine, do leta 2026. Tu informaciju preneo je francuski novinar Santi Una, sa Fut merkata, ranije često precizan u nagoveštavanju tansfera. Ovoga puta ne ide u detalje, tako da se ne zna koliko novca Arapi nude Mitru, ali ako je poznato da će Sergej Milinković Savić za vreme trajanja takođe trogodišnjeg ugovora inkasirati oko 90.000.000 evra na ime plata može se pretpostaviti da je suma veća.

Izabrane vesti

Mitrović jeste pristao na transfer, ali nije Fulam, što koči realizaciju posla najavljenog još u utorak na stranicama Mozzart Sporta, koji je prvi objavio da Al Hilal želi napadača iz „klase 1994“. Saudijci su dostavili Englezima ponudu, ali na Krejven kotidžu nisu bili zadovoljni iznosom u visini od 30.000.000 evra i glatko su je odbili. Podsetimo, Lacio će za SMS-a dobiti 42.000.000 evra, Čelsi za Kalidua Kulibalija 23.000.000, a Vulverhempton za Rubena Neveša 55.000.000 evra.

Zato je u toku „natezanje“ na relaciji London – Rijad. Logično je pretpostaviti da Fulam traži više novca u situaciji kad velike svetske zvezde hrle za ogormnom zaradom na Bliski istok. Prirodno je, pak, i da udovolji zahtevu Aleksandra Mitrovića ako ovaj bude tražio da ode. Toliko je uradio za kluba da bi bilo besmisleno ignorisati njegovu želju. Još besmislenije držati u ekipi igrača koji bi mogao da bude nezadovoljan propuštenom šansom da zaradi ono što nije u prilici u Velikoj Britaniji.

Uz bitnu napomenu: koliko god novca bilo u opticaju, donekle bi mogla da se razume i zabrinutost čelnika Fulama da neće naći odgovarajuću zamenu. Aleksandar Mitrović je na 205 utakmica postigao 11 golova, dvaput ga je iz Čempionšipa uvodio u Premijer ligu, ostvario sjajan kontakt sa navijačima, u svakom smislu je prvo ime ekipe. Svaka čast svakom, ali trener Marko Silva boljeg špica neće naći.


tagovi

Al HilalAl HilalFulamAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara