©Reuters
©Reuters

Mitar u fokusu pred meč sa Njukaslom: Nekad nisu znali kako da ga koriste, sad mu spremaju poseban tretman

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 21:09

Centarfor još u potrazi za prvim golom protiv bivšeg tima

Na odličan početak sezone u Premijer ligi i šest golova u sedam utakmica za Fulam, nadovezao se rafal Aleksandra Mitrovića u dresu Srbije, te se najbolji strelac Orlova u London vratio sa četiri gola više na svom kontu. Het-trik protiv Švedske i gol u trijumfu nad Norveškom potvrdili su izvanrednu formu srpskog golgetera koji se sa razlogom našao u prvom planu pred gostovanje njegovog bivšeg tima na Krejven Kotidžu.

Na strelca 43 gola u prethodnoj sezoni, najzaslužnijeg za povratak Fulama u elitu, u sutrašnjem duelu biće usmerena posebna pažnja kako zbog treutne forme, tako i zbog činjenice da iz odlaska iz Njukasla nije bio strelac protiv Svraka.

Izabrane vesti

Tri dosadašnja duela nisu bila dovoljna Srbinu da pospe so na rane nekadašnjem klubu koji od rastanka sa golgeterom ne ispeva da nađe adekvatnog centarfora. Naime, ulogu špica, od rastanka sa sa Mitrovićem leta 2018. godine u Njukaslu su preuzimali Hoselu, Kris Vud, Kalum Vilson, Ajozi Perez, Salomon Rondon, Dvajt Gejl, Endi Kerol i Jošinori Muto, međutim niko od pomenutih napadača nije ostvario ni približno impresivan učinak u poređenju sa Srbinom. U kojoj meri je sadašnji golgeter Fulama pomerio lestvicu na najbolji način govori podatak da je sa 89 golova tresao mreže rivala koliko i dva najbolja strelca iza njega - Hoselu i Kalum Vilson zajedno.

Sve pomenuto, ipak, iz perspektive Marka Silve, stratega Fulama, njie neophodno da bi se devetka londonskog kluba pokazala u najboljem svetlu i nastavila niz impresivnih igara.

"Mitroviću nije potrebna posebna motivacija. Ne mora da igra protiv Njukasla da bi bio inspirisan. Uvek je pun motiva bilo da igra za Fulam ili reprezentaciju. Dovoljan pokretač mu je da igra, da funkcioniše dobro sa saigračima, sa mnom, stručnim štabom. Sve to mu je motivacija i drugi pokretač mu ne treba", rekao je šef stručnog štaba Fulama na konferenciji uoči sutrašnje utakmice.

Prvi susret Svraka sa Mitrovićem nakon dve godine bio je tema i na konferenciji gostujućeg kluba, a Edi Hau je naglasio da će za nekadašnjeg igrača Njukasla spremiti poseban tretman.

"Mitrović je imao fenomenalnu prethodnu sezonu i u istom ritmu je nastavio u aktuelnoj. Očigledno postoje detalji koje moj tim mora da pokuša kako bi ga zaustavio. Marko Silva je napravio odličan posao sa svojim timom, imaju dobru strukturu i dobro igraju", rekao je Hau.



tagovi

Aleksandar MitrovićEdi Hau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara